La Divine Providence

La Divine Providence

, Wodecq, België

La Divine Providence is een uniek vakantiehuis in België, gevestigd in een voormalige notariswoning en Franse meisjesschool. Je geniet hier van heel veel rust en ruimte, het gehele huis staat privé tot jullie beschikking. Er zijn 9 ruime gastenkamers en 7 badkamers, in totaal kun je hier met 22 personen terecht. De mooie regio Pays des Collines (letterlijk: "het land van de heuvels") nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen en fietstochten. Maar ook bourgondiërs en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Van harte welkom in dit bijzondere vakantiehuis in België!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-28 personen
 •   10 kamers
 •   28 bedden
 •   Wodecq, België
 •   Uniek vakantiehuis in België
 •   Slechts 3 uur rijden vanaf Utrecht
 •   Heel veel rust, ruimte en privacy
 •   Gelegen in een mooie regio voor het maken van uitstapjes
 •   Weekend vanaf € 1200,--
 • Bijzonder vakantiehuis in België

  In het mooie Pays des Colline, op nog geen 3 uur rijden van Utrecht, ligt La Divine Providence. Deze voormalige notariswoning uit 1900 is recentelijk omgebouwd tot een uniek vakantiehuis voor groepen tot 22 personen. Laat de dagelijkse drukte achter en komt tot rust op dit bijzondere plekje in België. 

  Rust, ruimte en het hele huis voor jullie zelf

  In dit vakantiehuis ben je gegarandeerd van heel veel rust en ruimte. Het hele huis staat privé tot je beschikking, er zijn geen andere gasten aanwezig. Door de hoeveelheid ruimte kun je zowel ontspannen met de hele groep samen, maar je ook even rustig afzonderen in één van de mooie ruime kamers of in het park. 

  Alle comfort voor een ongestoord samen zijn

  La Divine Providence beschikt over een volledig uitgeruste keuken met microgolf en afwasmachine. Geen zin om zelf te koken, maar wel zorgeloos samen zijn in het gezellige huis? Gastvrouw Maya bereidt met plezier een heerlijke maaltijd voor jullie, met verse en ambachtelijke producten uit de regio. Het vakantiehuis beschikt over 9 ruime slaapkamers met overnachtingsmogelijkheden voor 22 personen. Er zijn 7 badkamers en alle slaapkamers beschikken over gratis wifi. 

  Ontdek het land van de heuvels

  Het vakantiehuis biedt voldoende ruimte voor ontspanning. Daag elkaar uit met een potje snooker, een duel op de pingpongtafel of geniet met z'n allen rondom het grote kampvuur in de parktuin. De mooie regio Pays des Collines (letterlijk: "het land van de heuvels") nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen en fietstochten. Voor groepen die graag een culturele uitstap maken biedt deze regio een scala aan musea en echte bourgondiërs kunnen hier ook zeker hun hart ophalen. In de directe omgeving vindt je tal van leuke restaurants, van een brasserie met bourgondisch bier tot twee-sterren-restaurants. 

  Een uniek vakantiehuis met een bijzondere geschiedenis

  Dit vakantiehuis in België heeft een bijzondere geschiedenis. La Divince Providence bestond in 1900 enkel uit de voormalige notariswoning. De kloosterorde La Divine Providence de Créhen heeft het gebouw overgekocht en is er een school begonnen, waar meisjes alle vaardigheden leerden om een goede huisvrouw te zijn.  De school had een hoge standaard en men gaf er ook onderwijs in vreemde talen. Vlaamstalige meisjes gingen in deze Franstalige school op internaat. In 1958 veranderde de mentaliteit en was er minder vraag naar dit soort opleidingen. De zusters keerden terug naar Frankrijk, het gebouw werd verkocht en tot 1986 werden er kampen en opleidingsweken voor de Christelijke Mutualiteit georganiseerd. Sinds 2008 is deze unieke locatie in handen van gastvrouw Maya en laat zij anderen genieten van dit bijzondere plekje. Zij verwelkomt jullie graag!

  • 8.5
   Door:

   prima, mooi schoon, groot huis. mooie wandelingen in omgeving. Geen standaard inrichting, daarom leuk!

  • 10
   Door:

   Wij hebben een heerlijk weekend gehad op deze fijne locatie. Een fijne gastvrije en warme ontvangst, door de gastvrouw Maya, die voor ons heerijke maaltijden heeft gemaakt. Een prachtig gerestaureerd notarishuis en een groot groen park waar iedereen kan doen en laten wat hij wil. We hebben genoten!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *