Boskabanne in het Prullenbos

de Boskabanne

, Laarne, België

De Boskabanne in het Prullenbos, dat klinkt als een sprookje. En dat is het ook. Een sprookje vol natuur en bijzondere ontdekkingen. Een unieke plek voor een onvergetelijk weekendje weg in een oase van rust, natuur en avontuur.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-36 personen
 •   7 kamers
 •   36 bedden
 •   Laarne, België
 •   Unieke groepsaccommodatie in België
 •   Sfeervol, gezellig en comfortabel
 •   Gelegen in het sprookjesachtige Prullenbos
 •   Weekend vanaf €1375,--
 • Boskabanne

  De Boskabanne in het Prullenbos, dat klinkt als een sprookje. Een bos dat veel meer is dan zomaar een mooi bos met een vijver. Een spannend privé-bos met verrassend veel mogelijkheden, wachtend om ontdekt te worden. Een unieke plek voor een onvergetelijk weekendje weg in een oase van rust, natuur en avontuur. 

  Het Prullenbos

  Het Prullenbos is een bos dat veel meer is dan zomaar een mooi bos met een vijver. Een spannend privé-bos met verrassend veel mogelijkheden, wachtend om ontdekt te worden.  Een uniek avonturen-bos inclusief survival route, hoogte-parcours, speelvallei, overlevingsroute, plezandbak voor de allerkleinsten en nog veel meer... 

  De geschiedenis van het Prullenbos

  De eigenaren Nele en Koenraad kwamen als kind al vaak spelen in het Prullenbos. Een spannend bos met de brullende, oude leeuw in het kleine dierenparkje en de nostalgische oude jachthut. De jachthut en de leeuw verdwenen en het Prullenbos kwam te koop. Om te vermijden dat hun geliefde plekje natuur zou verdwijnen, besloten Nele en Koenraad om het zelf aan te kopen. Op deze unieke plek hebben zij hun droom gerealiseerd: het creëren van een gezellige ontmoetingsplaats, waar je het avontuur kunt vinden in de natuur. 

  Groepsaccommodatie voor 36 personen

  Speciaal voor groepen die meerdere dagen van het Prullenbos willen genieten, werd de Boskabanne gebouwd. Deze sfeervolle kabanne biedt plek aan 36 personen, verspreid over 7 kamers met eigen badkamer. Er is een gezellige leefruimte met houtkachel en een prachtig uitzicht op de bosvijver. De volledig uitgeruste keuken (wederom met geweldig uitzicht), nodigt uit om zelf de maaltijden te bereiden. Wil je liever niet zelf koken, dan kun je genieten van een heerlijk ontbijt op zondag in de herberg. Hier kun je tevens terecht voor een snelle en lekkere hap.

  Veel plezier in de gezellige Sous-sol

  De gezellige sous-sol met beamer, volksspelen, bar en professionele geluidsinstallatie zorgt voor heel wat extra mogelijkheden en plezier. Een echt speelparadijs voor de kinderen en een leuke ontspanningsruimte voor volwassenen.

  Duurzaam ontwerp

  Bij het ontwerp van de Boskabanne is veel aandacht geschonken aan het groene en duurzame aspect. Er is gekozen voor verwarming d.m.v. houtpallets, hierdoor wordt de CO² uitstoot van het gebouw drastisch verlaagd. Door een ventilatiesysteem met warmterecuperatie kun je op ieder moment genieten van verse boslucht en heerst er in de hele kabanne een aangenaam klimaat.

  Speelvallei in het Prullenbos

  De Speelvallei in het Prullenbos is een waar paradijs voor kleine en grote kinderen. Er kan naar hartelust geravot worden in de natuur. Voor de allerkleinsten is een plezandbak ingericht, de grotere kinderen kunnen zich uitleven in de speelvallei, hun grenzen verleggen op het hoogteparcours, de natuur ontdekken tijdens een survivaltocht of leren vuur maken tijdens een vuurworkshop. Het Prullenbos is een erkende speelzone, een heerlijke plek waar je buiten de gebaande paden mag treden om het avontuur op te zoeken.

  Herberg

  In de Herberg kan je terecht voor een kop verse koffie, een uitgebreid ontbijt, heerlijke lunch of avondmaal. Het is er knus en warm bij de open haard na een winterwandeling. In de zomer geniet je op het terras van de zon en het fantastische uitzicht op de uitgestrekte vijver.

  Waar ligt het Prullenbos

  Het Prullenbos ligt bij Gent, op een half uurtje rijden vanaf zowel Antwerpen als Brussel. Het Prullenbos ligt in twee gemeenten: Wetteren en Laarne, de gemeentegrens loopt door het domein. Naast De Boskabanne is er ook een Herberg in het Prullenbos waar je terecht kunt voor een vers kopje koffie, een heerlijke lunch of lekkere hapjes tussendoor.

  • 9
   Door:

   Super huis dat voldeed aan alle eisen en verwachtingen. Veel ruimte voor grote groepen. Erg gezellig weekend gehad met 25 personen.

  • 10
   Door:

   Wat een sfeervol huis!!!! Leuke mix van modern (installaties), praktisch (ikea), heel mooi (kachel, schoolbord, plafond van de entree, sanitair en natuurlijk het huis zelf). Wij zijn er met 20 kinderen (van 0-8 jaar) en 20 volwassenen een weekend geweest. Hele fijne extra ruimte in de kelder voor zo'n grote groep. Ook de omgeving is mooi (bos, speeltuin, herberg). Gent op een kwartiertje rijden prima te doen met P+R en dan met z'n allen in de bus naar de kerstmarkt in Gent!! Wij hebben ontzettend genoten van deze locatie!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *