Een mooi plekkie in Drenthe

Mooiplekkie.nl groepsaccommodaties

, Eext, Drenthe

Een paar dagen weg met vrienden of familie? Maar dan wel comfortabel? Dan ben je hier aan het goede adres! Deze ruime voormalige boerderij is verbouwd tot een gezellig vakantieverblijf in een prachtige omgeving. Deze groepsaccommodatie ligt in het UNESCO Geopark de Hondsrug. Een hele mond vol, maar het komt er op neer dat je vakantie viert in een gebied met bossen, heide, authentieke dorpjes, hunebedden (alleen al drie in Eext) en uitgestrekte landerijen. De fietser, wandelaar of mountainbiker zal hier niets tekort komen. Het vakantieverblijf is geschikt voor groepen tot 50 personen, of voor twee aparte groepen tot 30 en 20 personen. Totaal zijn er 50 bedden verdeeld over 8 slaapkamers met eigen sanitair en 5 compleet ingerichte huisjes. Mogen we jullie binnenkort verwelkomen in Drenthe?

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-50 personen
 •   18 kamers
 •   50 bedden
 •   Eext, Drenthe
 •   Geschikt voor groepen tot 50 personen
 •   2 groepsaccommodaties, apart of gezamenlijk te huur
 •   Midden in de natuur in Drenthe
 •   18 slaapkamers met boxspringbedden
 •   Weekend vanaf € 825,--
 • Vakantie vieren op een mooi plekkie in Drenthe

  Op een mooi plekkie in de provincie Drenthe, in het Nationaal Park Drentsche Aa en in het UNESCO Geopark de Hondsrug ligt aan de rand van Eext groepsaccommodatie de Hondelhoeve. Deze groepsaccommodatie bestaat uit twee vijfsterren vakantiehuizen: 't Erf voor maximaal 32 personen en 't Veld voor maximaal 17 personen. Een combinatie van beide groepsverblijven is goed mogelijk, je kunt hier dan terecht met groepen tot 50 personen! Toch wordt het nergens onpersoonlijk, je vindt hier nog echte Drentse gastvrijheid en een gemoedelijke en huiselijke sfeer. 

  Groepsaccommodatie 't Erf

  De vakantiehuizen liggen verspreid over het erf van de voormalige boerderij. Groepsaccommodatie 't Erf (32 personen) is verdeeld over twee naast elkaar gelegen gebouwen. Het wonen, eten en recreëren is ondergebracht in de schuur, oorspronkelijk gebouwd in 1937 en geheel verbouwd in 2012. Er is een semi-professionele keuken, een bar met tapinstallatie, een gezellige woonkamer en een jeugdhonk met poolbiljart, voetbaltafel, diverse spellen en boeken. In de voormalige wagenschuur bevinden zich acht ruime slaapkamers. Je slaapt hier op comfortabele boxspringbedden en iedere slaapkamer beschikt over een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. 

  Groepsaccommodatie 't Veld

  Kleine groepen of families tot zo'n 17 personen kunnen terecht in Groepsaccommodatie 't Veld, welke bestaat uit 5 appartementen en een grote, gezamenlijke woonkamer met voldoende ruimte om met z'n allen te eten en te recreëren. Doordat je beschikt over je eigen huisje is deze groepsaccommodatie ideaal voor groepen die prijs stellen op privacy en comfort. Alle appartementen hebben een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Beide vakantiehuizen beschikken over veel comfort, van vloerverwarming tot een snelle vaatwasser.

  Genieten voor jong en oud

  De vakantieboerderijen beschikken over een royale tuin met een beschut terras, uiteraard voorzien van het nodige meubilair. Het terras grenst aan een groot speelveld met een kinderboerderij, beachvolleybalveld en een speeltoestel. Voor de kinderen zijn er diverse skelters en fietsjes beschikbaar. Ook kun je bij de eigenaren terecht voor fietsverhuur, klootschieten, letterboxen of een knapzakroute. Leuke tip: De Hondelshoeve ligt aan een verbindingsroute tussen twee bepijlde ATB-routes. Huur een mountainbike en ga op verkenning door de bossen en over het Balloërveld. Vraag ook naar de vele mogelijkheden voor leuke groepsactiviteiten op het eigen terrein van deze groepsaccommodatie in Drenthe. 

  Heel veel natuur in Drenthe

  Eext ligt op een mooie plek in Drenthe; tussen twee staatsbossen, aan de rand van de Hunzevallei, in het Nationaal Park Drentsche Aa en bovenop de Hondsrug. Een weekendje weg in Drenthe is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Hunebedden. In Eext vind je er zelfs drie en de meest unieke ligt op nog geen 100 meter lopen van de groepsaccommodatie. De prachtige omgeving zal zeker een bijdrage leveren aan een onvergetelijk familieweekend of vriendenreünie in Drenthe. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *