Groepshoeve Wiendsels

Groepshoeve Wiendsels

, Ruinerwold, Drenthe

Groepshoeve Wiendsels, een sfeervolle woonboerderij waar je je gelijk thuis voelt. Hier is plek om rond de haard te zitten, een spelletje te spelen aan de grote eettafel, een drankje te drinken aan de bar of een fijne maaltijd te bereiden in de professionele en gezellige keuken. Er is een pool/airhockey tafel en de oude dekenkist is gevuld met allerlei spelletjes. De muziek wordt geregeld via een I-pad met Spotify maar als je meer van plaatjes draaien bent: ook dat kan, er is ook een platenspeler inclusief diverse lp's. De comfortabele slaapkamers beschikken over fantastische bedden en een eigen badkamer met regendouche en toilet. Buiten, in de tuin die omheind is, heb je volledige privacy. Hier vind je de veranda, de buitenkeuken met bbq, een rondzit met gashaard en een grote picknicktafel waar voor iedereen een plaatsje is. Voor de kinderen is er in de tuin een tafeltennistafel, een trampoline en schommels. Bij aankomst staan de boodschappen in de koelkast en staat een grote pan soep voor jullie klaar. Welkom bij Groepshoeve Wiendsels!

          Luxe locatie
 •   0-22 personen
 •   10 kamers
 •   22 bedden
 •   Ruinerwold, Drenthe
 •   Rust, ruimte, privacy en gezelligheid
 •   Alle boodschappen worden voor je geregeld
 •   Veel speelmogelijkheden voor kinderen
 •   Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer
 •   Open haard, bar en veranda met haardvuur
 • Groepshoeve Wiendsels, een thuis van huis

  Groepshoeve Wiendsels is een sfeervol familie-thuis. Wanneer je een gezellige tijd met elkaar door wilt brengen is het wel zo prettig als je je thuis voelt. De grote wegzakbank om de open haard is gemaakt om met een lekker glas wijn in het vuur te staren. De bar biedt ruimte genoeg om samen een pilsje en een goeie mop te tappen. De keuken is groot en nodigt uit om samen te kokkerellen. De recepten liggen klaar en de kruiden staan voor het grijpen. De koffiemachine maakt baristawaardige koffie.  Alles is aanwezig om een gezellige tafel te dekken, net als thuis

  Genoeg ruimte voor iedereen

  De boerderij is zeer ruim opgezet: Voor iedereen is er wel een gezellig hoekje; plof neer op de grote bank bij de open haard, praat bij aan de bar of schuif aan in de grote woonkeuken. Buiten staat een enorme picknick tafel en vind je knusse plekjes onder de pergola of op de veranda. Voor kinderen is er alle ruimte om fijn te kunnen spelen, zowel binnen als buiten. In de tuin staat een trampoline en een grote tafeltennistafel. Zelfs aan de pingpongbatjes (en balletjes) is gedacht. Ook is er nog een grasveld achter het bos waar alle ruimte is om bijvoorbeeld een balletje te trappen.

  Overnachten bij Groepshoeve Wiendsels

  Bij Groepshoeve Wiendsels kan je met maximaal 22 personen overnachten. De bedden maken goed slapen makkelijk: ze zijn allemaal 2.10 meter lang en hebben dikke Pullman matrassen. Op de bedden liggen met zijde gevulde dekbedden en hoofdkussens waardoor ze anti-allergeen zijn. Beneden, in het voorhuis, zijn drie slaapkamers, boven zes. Alle badkamers hebben een regendouche. Twee daarvan vormen samen een familiekamer, deze delen de badkamer.  Het Bakhuisje ligt apart en beschikt over een tweepersoonsbed met bijbehorende badkamer.

  Indeling van de kamers

  BEGANE GROND:
  Hier hebben alle kamers eigen douche en toilet.

  Tudeltoon
  Deze kamer is geschikt is voor de mensen die wat minder goed ter been zijn. Dit is de enige kamer die een twin bed heeft die uit elkaar gezet kan worden. De douche is voorzien van een stoeltje en heeft, net als de wc, een wandbeugel. De wastafel is iets verlaagd.
  Poppedoppie
  De kleinste maar stiekem wel de mooist gelegen kamer. Het tweepersoonsbed heeft uitzicht op de tuin en als de vogeltjes hun best doen heb je ’s ochtends het idee dat je wakker wordt in een volière.
  Toezebolle
  Dit is de derde slaapkamer beneden. Lekker ruimtelijk door het deels verhoogde plafond.

  HOOIZOLDER EN BAKHUISJE:

  Brummel
  Boven het voorhuis ligt de slaapkamer met een tweepersoonsbed én een bedstee. De bedstee is zo groot dat niet alleen kinderen hierin kunnen slapen. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet.
  Zoegertjes
  Je zult hier heerlijk rustig slapen. Een tweepersoonsbed en eigen douche en toilet.
  Schuppies en Schoegies, de familiekamer
  Twee geschakelde kamers, je loopt door Schuppies voordat je bij Schoegies komt; beide kamers hebben een tweepersoonsbed en ze delen de ruime badkamer.
  Zwienties en Krudde
  De andere twee slaapkamers kunnen via de trap in de deel bereikt worden. Twee fijne kamers met beide een tweepersoonsbed en allebei een eigen douche en toilet.
  Bakhuisje Nakend Wieffie
  In de tuin van de boerderij is het bakhuisje in oude ere hersteld. Dit huisje heeft een ligbad (met douche), toilet en een twee persoonsbed. Doordat het bed alleen toegankelijk is via een laddertje is deze slaapplek niet geschikt voor oude- of minder valide mensen. Het bakhuisje wordt verhuurd voor 15% van de huursom en wordt nooit apart verhuurd als er een groep in de boerderij is.

  Genieten zonder zorgen

  Onthaasten en genieten was nog nooit zo relaxed voor iedereen. Groepshoeve Wiendsels heeft het makkelijk gemaakt met een arrangement waarbij de gerechten al voor iedereen bedacht zijn. Het avondeten hoeft dus geen stress op te leveren. Kies alvast de lekkerste gerechten (met een Drents tintje) en bij aankomst is de koelkast gevuld en ligt het recept al klaar. Ook over de kosten geen zorgen: de genoemde prijzen zijn ook gewoon de uiteindelijke prijzen; dus geen extra kosten voor linnen of schoonmaak en ook geen bijkomende toeristenbelasting of reserveringskosten. Ook het haardhout is gratis. Samen is met z’n allen. Dus daarom zorgt Wiendsels ervoor dat echt iedereen een geweldige tijd heeft en zich geen moment hoeft in te spannen om te kunnen ontspannen. Dat is wiendselen..

  Genieten in de tuin en van de prachtige omgeving

  Achter de boerderij ligt de grote tuin, met over de volle lengte een geweldig uitzicht op de omringende natuurgronden van Staatbosbeheer met houtwallen. Regelmatig lopen hier reeën families. De buizerds nestelen elk jaar een eindje verderop in de houtwal. De tuin is volledig omheind zodat er fijn gespeeld kan worden. Er is een “Bertolli”picknicktafel die groot genoeg is voor de hele club. Als het regent hoef je niet per se naar binnen: op de veranda zit je met z’n allen hoog en droog. Als het wat kouder is dan kruip je gezellig bij elkaar rond de gashaard onder de pergola. Voor kleine en grote kinderen is er een trampoline en ronde pingpongtafel in de tuin. Mocht je naast het Wiendselen ook nog wat willen ondernemen, er is in de omgeving voldoende te doen. Stadjes als Hoogeveen en Meppel liggen op nog geen half uur rijden van Wiendsels. Ook gezellige Drentse brinkdorpjes als Dwingeloo, Ruinen of Diever zijn op fietsafstand. Met maar liefst drie nationale parken in de buurt is Groepshoeve Wiendsels rijk bedeeld:
  Dwingelerveld, het grootste natte heidegebied van West-Europa ligt op nog geen 15 kilometer afstand van de boerderij.
  Het Drents Friese Wold is één van de mooiste en belangrijkste natuurgebieden in Europa.
  Laten we daarnaast de Weerribben niet vergeten. Dat is, met ruim 10.000 hectare, het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Daarbij een bezoekje aan Giethoorn eigenlijk ook niet overgeslagen kan worden.

  Goed bereikbaar vanuit heel Nederland

  Groepshoeve Wiendsels is vanuit heel Nederland goed bereikbaar via de A32 of A28. Wiendsels ligt in de plaats Ruinerwold, tussen Hoogeveen en Meppel. Bij de groepshoeve is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *