De Toffe Peer

De Toffe Peer

, Ruinerwold, Drenthe

Groepsaccommodatie de Toffe Peer in Ruinerwold, Drenthe bestaat uit meerdere authentieke vakantiehuizen. Samen een weekendje weg, maar toch de mogelijkheid om in je eigen huis te verblijven. In de centrale ruimte op de deel van de boerderij is ruimte voor 25 personen. Gezellig samen koken, eten en spelletjes spelen. Je overnacht in 6 sfeervolle huizen die rondom het grote Drentse erf staan. Voor de kinderen is het hier een speelparadijs met skelters, een speeltuin, geiten, kippen en eenden. Hier geniet je van het betere buitenleven. Borrelen rond het kampvuur, smullen van de BBQ en genieten van prachtige zonsondergangen, welkom bij de Toffe Peer!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-25 personen
 •   9 kamers
 •   25 bedden
 •   Ruinerwold, Drenthe
 •   Groepsaccommodatie en 6 authentieke vakantiehuizen
 •   Gezellig samen en toch voor iedereen een eigen plek
 •   Groot Drents boerenerf met volop speelmogelijkheden
 •   Genieten van het betere buitenleven
 •   Gelegen tussen drie nationale parken
 • Groepsaccommodatie De Toffe Peer

  De Toffe Peer in Ruinerwold, provincie Drenthe, is een unieke groepsaccommodatie bestaande uit de groepsaccommodatie zelf en daarnaast 6 authentieke vakantiehuizen op een groot Drents boerenerf. De groepsaccommodatie beschikt over een grote ruimte waar je met 25 personen kunt samenzijn, een professioneel ingerichte keuken en 4 slaapkamers voor totaal 11 personen. Daarnaast staan er nog 5 authentieke huizen op het erf waar nog eens 14 personen kunnen overnachten. Voor iedereen een eigen plek en toch met de hele groep samen!

  Indeling groepsaccommodatie en vakantiehuizen

  De Toffe Peer bestaat uit de volgende accommodaties:
  Uutloper: sfeervolle groepsaccommodatie met 4 slaapkamers en 11 bedden.
  Juttepeer: vakantiehuis voor 4-6 personen met 2 slaapkamers in de voormalige Kapschuur.
  Goudbalpeer: luxe vakantiehuis met overdekt terras voor 4-6 personen met 3 slaapkamers.
  Kleipeer: vakantiehuis in voormalige potstal voor 4 personen met 2 slaapkamers.
  Pondspeer: authentiek vakantiehuis in een plaggenhut voor 2-4 personen met een beddestee.
  Kweepeer: een nette en eenvoudige studio in de voormalige stal voor 2 personen met 1 slaapkamer.

  Alle huizen beschikken over compleet ingerichte keukens, goede boxspringbedden, eigen terras en tuin en uiteraard gratis WiFi. Onder het tabblad "arrangementen" kun je een uitgebreide omschrijving vinden van alle vakantiehuizen. Op het erf is tevens een camping aanwezig, het is ook mogelijk om hier met je tent of caravan te verblijven.

  Speelparadijs voor kinderen

  De accommodaties staan op een groot Drents erf waar je volop kunt genieten van het betere buitenleven. Terwijl het gezellige kampvuur knispert geniet je van de prachtige zonsondergang. De kinderen kunnen naar hartelust skelteren op de 5 grote skelters, spelen in de speeltuin en zandbak, de geiten, kippen en eendjes voeren en nog veel meer. Op het hele terrein is goede WiFi aanwezig en de huisjes zijn van alle gemakken voorzien. In de groepsaccommodatie is een speelkamer ingericht met een tafeltennistafel, een voetbalspel, sjoelbak en nog veel meer spelletjes.

  Fietsen, wandelen en winkelen

  Vakantiepark De Toffe Peer ligt tussen de drie nationale parken (Het Drents-Friese Wold, de Weerribben-Wieden en Dwingelderveld) en is daarmee een ideale uitvalsbasis voor prachtige fiets- en wandeltochten. De plaats Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, ligt op fietsafstand en is zeker een bezoekje waard. Bij de Toffe Peer is een overdekte fietsenstalling aanwezig met een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Liever een dagje winkelen? De historische steden Meppel, Zwolle of Steenwijk liggen op een steenworp afstand.

  Beleving, ontzorging en persoonlijke benadering

  De eigenaren van de Toffe Peer, Randy en Annet Kroek, vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en een fijne tijd heeft. Hierbij staan de volgende 3 kernwaarden centraal: 

  Beleving voor jong en oud
  Kampvuur avonden, skelteren, muziek, dieren aaien en voeren, speelveld en overdekte speelruimte en een prachtig uitzicht.
  Ontzorgen van de gast
  Fietsen die voor jullie klaar staan bij aankomst, ontbijt bezorging, BBQ pakketten, hulp met hand-en-spandiensten... noem maar op. Het is hier allemaal mogelijk!
  Persoonlijke benadering
  Gastvrijheid staat bij centraal bij de Toffe Peer, ze staan altijd open voor vragen en verbetering. Daarnaast wonen de eigenaren zelf op het terrein dus makkelijk benaderbaar.

  Waar ligt de Toffe Peer?

  De Toffe Peer ligt in Ruinerwold, een pittoresk plaatsje in Drenthe tussen drie nationale parken Dwingelderveld, het Drents-Friesche Wold en de Weerribbben / Wieden (Giethoorn, het Venetië van het noorden). Deze regio staat bekend om zijn veelzijdige natuur, indrukwekkende geschiedenis en sfeervolle brinkdorpjes. Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. Bezoek het Hunebedcentrum in Borger of hunebedden in Havelte om meer te weten te komen over deze bijzondere prehistorische grafheuvels in de provincie. Leuk weetje: de Toffe Peer is gelegen aan de dokter Larijweg. Deze weg is bekend om de meer dan 1000 perenbomen, welke langs de weg staan. In het voorjaar als de bomen in bloei staan bieden zij een magnifiek zicht. Elke eerste zaterdag van oktober worden de peren bij opbod verkocht. Getooid met ladders, harken, vangnetten en omgekeerde paraplu’s komen kopers uit het hele land om de onbespoten stoofperen van uiteenlopende rassen te kopen.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *