Sprookjesachtige groepsaccommodatie

Landgoed Overcinge

, Havelte, Drenthe

Altijd al eens kasteelheer willen zijn? Boek dan deze sprookjesachtige groepsaccommodatie. Je huurt dit prachtige landgoed een week of weekend exclusief voor jullie groep van 20 tot 25 personen. Deze historische Havezathe heeft een rijke geschiedenis en ademt de sfeer van adelijke bewoners en koninklijke gasten. De uitstraling en inrichting is een mooie combinatie van authentiek en eigentijds, alle moderne faciliteiten zijn aanwezig. Via de imposante inrijpoort rij je over de oprijlaan, via de slotgracht richting de zware kasteeldeuren die toegang geven tot de binnenplaats. Daar wacht een warm welkom in het grote huis. Van harte welkom op het sprookjesachtige Landgoed Overcinge!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-25 personen
 •   10 kamers
 •   25 bedden
 •   Havelte, Drenthe
 •   Huur je eigen landgoed!
 •   Unieke en sprookjesachtige groepsaccommodatie
 •   Geschikt voor groepen tot 25 personen
 •   Stijlvolle en eigentijdse Havezathe
 •   Te huur vanaf € 1995,-- per weekend
 • Sprookjesachtige groepsaccommodatie

  Een week of weekend exclusief, zonder andere gasten, verblijven op je “eigen” landgoed, in een landelijke omgeving en sprookjesachtige sfeer. Het kan bij Landgoed Overcinge. Een hele mooie, bijzondere groepsaccommodatie met vele faciliteiten. Landelijk gelegen in Havelte, tussen glooiende weilanden, parktuin en bossen, is Landgoed Overcinge een oase van rust. Deze historische havezathe heeft een rijke geschiedenis: het pand ademt nog de sfeer van zijn adellijke bewoners en koninklijke gasten. De uitstraling is authentiek, met een aangename combinatie van historische en eigentijdse elementen. Het hele landgoed nu exclusief te huur vanaf slechts € 1995,-- per weekend.

  Kasteelheer voor een weekend

  Je betreedt het landgoed via de oprijlaan en inrijpoort, waarna je een eerste blik krijgt op de havezathe en de slotgracht, met aan de achterzijde de parktuin met prieeltje en ophaalbrug. Je opent de zware kasteeldeuren van het poortgebouw, die toegang geven tot de binnenplaats. De deur in de statige voorgevel opent voor een sprookjesachtig verblijf op Overcinge. Een weekend of (mid-) week lang ben je kasteelheer van je eigen landgoed.

  Je eigen landgoed

  Jullie beschikken exclusief over het hele landgoed. Een verblijf op landgoed Overcinge houdt in dat je verblijft in het hoofdgebouw, bestaande uit het statige huis en de aangebouwde boerderij. Het grote huis is geschikt voor groepen tot 20 personen, in de boerderij bevindt zich een vijfpersoons appartement dat eventueel apart of aanvullend bijgehuurd kan worden. In combinatie bieden zij samen plaats aan 25 personen. De inrichting van het landgoed is sfeervol, een combinatie van authentiek en eigentijds. 

  Indeling en faciliteiten van het huis

  Het grote huis bestaat uit twee vleugels met in totaal 8 gastenkamers. De eerste vleugel beschikt over vijf gastenkamers met een badkamer met bad en twee separate douches. De tweede vleugel beschikt over drie gastenkamers met twee badkamers met douche, waarvan 1 inpandig. In het grote huis is o.a. ook een televisie/media kamers, dining-room en een grote parktuin met terras en professionele BBQ. Het appartement beschikt over een huiskamer met grote ramen en uitzicht op weilanden, een ruime en luxe keuken voorzien van alle faciliteiten, wasmachine en droger, verdieping met twee slaapkamers en separaat toilet, 1 slaapkamer met 2 eenpersoons bedden en douche, master-bedroom met een tweepersoonsbed en 1 antiek spijlenbed (twijfelaar) met inpandige badkamer met bad en luxe douche cabine.

  Gezellig samen koken of genieten van een chique diner?

  Vanzelfsprekend wil je tijdens jullie verblijf ook culinair genieten. Desgewenst kan hier alles voor jullie verzorgd worden. Jullie persoonlijke chef-kok/vinologe vervult alle culinaire wensen met veel plezier. Bijvoorbeeld in de vorm van een heerlijk gangendiner of een kookworkshop. Toch liever zelf koken in de grote keuken? Het kan allemaal, eventueel ook in combinatie!

  Genieten van de prachtige omgeving

  De sfeervolle parktuin met het idyllische theeprieeltje en de fraaie ophaalbrug nodigen uit voor een mooie wandeling. Ook de omgeving is zeer de moeite waard om al wandelend of fietsend te verkennen. Landgoed Overcinge ligt op een prachtige plek in Drenthe, temidden van glooiende weilanden, bossen en heidevelden. Eventueel kan de fietsenverhuurder de fietsen op het landgoed afleveren zodat ze al klaar staan bij jullie aankomst. Er zijn ook prachtige ruiterpaden in de omgeving, en eventueel nabijgelegen faciliteiten om een paard te stallen maken ook een heerlijke paardrij-vakantie mogelijk.

  Waar ligt Landgoed Overcinge?

  Landgoed Overcinge ligt in het plaatsje Havelte, in de provincie Drenthe. Het landgoed ligt in de driehoek Zwolle, Emmen, Heerenveen en is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Op het terrein is voldoende eigen parkeergelegenheid aanwezig.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *