Klein Curaçao tussen de Friese meren

It Flinkeboskje

, Hemelum, Friesland

Er zijn van die locaties waarbij je je afvraagt waarom je ze niet eerder ontdekt hebt.... Dit is ook het geval met It Flinkebosje: een vakantieboerderij in het Friese Hemelum. Een locatie die zó leuk is, dat je het met de hele wereld zou willen delen!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-20 personen
 •   9 kamers
 •   20 bedden
 •   Hemelum, Friesland
 •   Vakantieboerderij voor 25 personen in Friesland
 •   Luxe vakantiewoning in het Voorhuis
 •   Genieten van het betere buitenleven
 •   Leuke activiteit: varen over de Friese Meren
 •   Weekend vanaf € 500,00 (Voorhuis)
 • It Flinkeboskje, een Friese vakantieboerderij met een vleugje Curaçao

  Op deze boerderij ben je te gast bij Rixt en Arjan Siersma en hun drie zoons. Na jarenlang op Curacao te hebben gewoond en gewerkt, verruilden zij enkele jaren geleden het Carbisch gebied voor hun favoriete plekje in Friesland; Hemelum. Hier werden zij eigenaar van It Flinkeboskje, een vakantieboerderij voor 25 personen. De Caribische invloeden zijn kenmerkend voor deze locatie; lichte kleuren, veel hout, een sfeervolle inrichting en natuurlijke materialen. 

  Groepsaccommodatie voor 25 personen

  De oude boerderij uit 1927 is het hart van it Flinkeboskje. De voormalige deel is sfeervol ingericht tot een gezellige woon- en leefruimte. Er is voldoende ruimte om gezamelijk te koken en te eten, maar ook om je daarna in alle rust terug te trekken met een goed boek. It Flinkeboskje beschikt over 10 slaapkamers: vier kamers bevinden zich in de oude boerderij en zes kamers bevinden zich in het naastgelegen buitenhuis. Alle slaapkamers zijn sfeervol ingericht met luxe tweepersoons boxsprings, hotelkwaliteit bedlinnen en handdoeken. In totaal zijn er 6 badkamers. 

  Het Voorhuis voor kleinere groepen

  Naast de boerderij ligt een droom van een vakantiewoning: Het Voorhuis. Dit lichte en luxe ingerichte vakantiehuis heeft drie slaapkamers en twee badkamers; ideaal voor een gezin. De compleet ingerichte keuken nodigt uit tot uitgebreid koken en daarna samen tafelen. Bij de houtkachel is het heerlijke vertoeven op frissere dagen en buiten tref je een zee aan ruimte om te spelen en te genieten. 

  Vakantie in Friesland

  Op de boerderij is het heerlijk vakantie vieren. De grote tuin met fruitbomen is een geweldige plek voor kinderen om te spelen, terwijl de ouders genietend toe kijken vanaf het terras. Binnen in de boerderij is een leuke speelhoek voor de kinderen en ook de serre is een heerlijke plek om te verblijven. Op het terras kun je perfect BBQ-en en tot laat in de avond samen rond de buitenkachel genieten van de Friese sterrenhemel.

  Picknicken langs de IJsselmeerkust

  De omgeving biedt heel veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. In de nabijgelegen bossen van Rijs en Oudemirdum zijn verschillende wandelpaden en fietsroutes uitgezet. Langs de IJsselmeerkust richting Mirns en Stavoren is het geweldig fietsen, wandelen en genieten van de rust op kleine strandjes. Leuk: op verzoek staan fietsen klaar en bereiden Rixt en Arjan een een picknickmand vol lekkere broodjes voor jullie.

  Varen over de Friese meren

  It Flinkeboskje ligt midden tussen 2 grote Friese meren; de Fluessen en de Morra. Met een zeilboot of een sloep kun je kleinere meertjes ontdekken en een heerlijke dag op het water beleven. Onze tip: vraag eens naar het groepsarrangement waarbij je samen met een schipper een dag met een originele praam gaat varen.

  Ligging van deze vakantieboerderij in Friesland

  It Flinkeboskje ligt in Hemelum, een plaats in de streek Gaasterland in het zuidwesten van de provincie Friesland. Anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland is deze streek juist glooiend en bosrijk, ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers. De omgeving biedt het beste uit twee werelden: heuvels en bossen gecombineerd met de mooie Friese meren en de IJselmeerkust!

  • 9
   Door:

   Super locatie, we hebben heerlijk 3 dagen doorgebracht. Klein 1.5 uurtje rijden van Amsterdam en je hebt gelijk een vakantiegevoel. Geschikt voor met kleine kinderen, en lijkt me ook super om met een groep vrienden te zitten. Absolute aanrader.

  • 9
   Door:

   Een top plek om er even rustig tussenuit te zijn! Ideaal voor de kids, qua faciliteiten en nu al zin in om over een poos met een grote groep terug te komen! Absolute aanrader om te vertoeven!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *