Onverwacht overnachten op het IJsselmeer

Onverwacht

, Makkum, Friesland

Een groepsaccommodatie op het IJsselmeer en de Waddenzee. Onverwacht is de ideale plek voor een fantastisch verblijf. De rust aan boord, de beleving van de zee: dit bijzondere zeilschip biedt plezier aan jong en oud. Aan boord drijf je midden door de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. De thuishaven van de Onverwacht is Makkum en ligt tegenover de Makummer Noordwaard, een prachtig eiland voor de Friese IJsselmeerkust. Het schip is te boeken voor een- of meerdaagse zeiltochten of als stilliggend vakantiehuis en biedt plek aan maximaal 20 personen.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-18 personen
 •   6 kamers
 •   18 bedden
 •   Makkum, Friesland
 •   Overnachten op een schip
 •   Midden in de natuur
 •   Rust aan boord
 •   Een van de meest traditionele zeilschepen van Nederland
 •   Zelf zeilen op open water
 • Overnachten op een zeilschip

  Overnachten op één van de meest traditionele zeilschepen van Nederland. De Onverwacht is een leuke en sfeervolle groepsaccommodatie voor een duurzame, actieve en ontspannen natuurbelevenis. Op dit zeilschip ben je elke dag op vakantie op een andere plek. Elke dag is een nieuwe uitdaging. Zeilen, navigeren, sturen, maar ook aanmeren om een strand of stadje te bezoeken: alles is mogelijk tijdens je verblijf op dit zeilschip. Het schip is natuurlijk ook als groepsaccomodatie zonder zeilprogramma te huren. En vind je duurzaamheid belangrijk? Dan zit je hier helemaal goed. Al jaren voert de locatie het gouden Green Key keurmerk. Dát is echt op een ecologisch verantwoorde manier genieten. 

  Huiselijk en sfeervol

  Benedendeks tref je een huiselijke en gastvrije accommodatie met de gemakken van deze tijd. De inrichting van De Salon is scheeps, sfeervol en gezellig. Ook tref je hier een volledig uitgeruste keuken voorzien van kookgerei, een oven en een vijfpits gasstel. De Onverwacht heeft 20 slaapplaatsen in zes hutten. De hutten zijn knus en licht en zijn voorzien van verwarming, dakraam en wasbak. Er zijn twee toiletten en twee douches aan boord. Het is ook mogelijk om in de havens gebruik te maken van het sanitair. 

  Actieve uitjes

  Alle aanwezigen op het schip zijn uitgenodigd om actief aan het scheepsleven deel te nemen. Naast het zeilen op het schip of het gebruik van het schip als stilliggend vakantiehuis, worden er ook diverse programma's en activiteiten aangeboden. Hans en Maria, schippers op dit zeilschip, verzorgen graag een meditatie- en mildfulnessprogramma voor je. Daarnaast is het ook mogelijk om met het schip te ankeren en te zwemmen op het IJsselmeer, leg het zeilschip droog op de wadden of verken de Friese Meren.

  Ligging en bereikbaarheid van het schip

  Het schip heeft een gunstige ligging vlakbij de afsluitdijk, waardoor het eenvoudig te bereiken is. Het schip ligt aangemeerd in de haven van Makkum en is per auto of het openbaar vervoer goed te bereiken. Vlakbij de haven zijn er voldoende parkeermogelijkheden en uitladen van bagage kan aan de kade. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *