Duurzaam zeilen op het wad

Iselmar

, Harlingen, Friesland

CO2-neutraal weekendje weg. Zeilen op het wad of het IJsselmeer. Met een (grote) groep. Prachtige klipper. Leuke schipper. Hollandse luchten. Witte zeilen. Genieten!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-34 personen
 •   13 kamers
 •   34 bedden
 •   Harlingen, Friesland
 •   Groepsaccommodatie op het water
 •   Varen, zeilen en genieten van de natuur
 •   Een bijzonder dagje uit
 •   Originele trouwlocatie
 •   Heel weekend zeilen v.a. €3750,--
 • Duurzaam zeilschip

  Welkom aan boord van dit prachtige en duurzame zeilschip in Friesland. Een bijzondere locatie voor een dagje uit of weekendje weg met een groep. De boot biedt vele mogelijkheden: je vaart vanuit Harlingen over het IJsselmeer of het wad of je vertrekt vanaf de door jullie gewenste (water-)locatie. De schipper en zijn vrouw varen met jullie mee en brengen je, indien gewenst, de beginselen bij van het zeilen.

  Groepsaccommodatie op het water

  Je kunt je verblijf inrichten zoals jij dat wenst. Je kunt zelf koken of het geheel laten verzorgen. Zelf zeilen of laten zeilen. Alleen op de boot of ook activiteiten aan wal. Deze groepsaccommodatie op het water staat geheel tot jullie beschikking inclusief schipper en matroos. Tijdens het varen vertelt de schipper graag over het gebied waardoor je vaart en informeert je over leuke natuur- en milieu wetenswaardigheden.

  Overnachten met 34 personen

  De sfeervolle scheepssalon is een royale loungeruimte met uitzicht over het water en biedt plaats aan 60 personen. Bij de gezellige scheepsbar kun je je eigen biertje tappen. De scheepskombuis is van alle gemakken voorzien: veel werkruimte, koffiezetapparaat, 6 grote pitten, een flinke bakoven, 2 koelkasten en een vriesruimte. Er zijn voldoende potten en pannen aanwezig om te koken voor grote groepen. Daarnaast beschikt de klipper over 13 ruim-scheepse hutten met eigen wasgelegenheid, waar je met maximaal 34 personen kunt overnachten.

  Vers, biologisch en duurzaam

  Deze zeilboot is een duurzame groepsaccommodatie: de klipper is green key goud gecertificeerd en heeft o.a. een bijzonder zuinige emissie-arme motor ingebouwd. De resterende Co2 uitstoot wordt gecompenseerd bij "trees for travel". De schipper en zijn vrouw hebben een voorliefde voor fairtrade en laten je graag genieten van hun verse, biologische streekproducten en huisgemaakte lekkernijen.

  Ligging van deze bijzondere groepsaccommodatie op het water

  De boot ligt in de haven van Harlingen en vertrekt van hieruit voor Co2 neutrale zeiltochten over het Wad, het IJsselmeergebied (van Makkum tot Amsterdam) en de Friese binnenwateren. De boot vertrekt bij voorkeur vanuit Harlingen, maar kan desgewenst vanaf iedere (water-)locatie in Nederland varen. Het Waddengebied is één van de mooiste gebieden om te zeilen in Nederland: er is altijd wel iets te zien en geen dag is hetzelfde. Je vaart door prachtige natuur, tijdens de tocht ontdek je de wadvogels,  de vogeltrek in het voor- en najaar, zeehonden en een enkele bruinvis. 

   

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *