Vakantieboerderij Klein Humalda

Klein Humalda

, Ee, Friesland

Klein Humalda is een eeuwenoude boerderij in een nieuw jasje. De boerderij stamt oorspronkelijk uit de 15e eeuw en behoorde bij de Middeleeuwse, adellijke "Stins" Humalda. Historische kenmerken zoals het bintwerk uit de vroegere tijd geven de vakantieboerderij een unieke uitstraling. De fijne faciliteiten zijn echter helemaal van deze tijd: neem een duik in het verwarmde privézwembad, speel een potje tafeltennis in de speelruimte of rust lekker uit in de sauna. Vakantieboerderij Klein Humalda biedt jullie alle gemakken onder één dak. Het grote perceel en de aangrenzende landerijen staan garant voor rust en vrijheid. Terwijl de volwassenen op het grote terras genieten van het Friese platteland, gaan de kinderen op onderzoek uit op de boerderij en kunnen ze knuffelen met de paarden of de poezen. Ook de omgeving biedt voor ieder wat wils: ga fietsen of wandelen in Nationaal Park Lauwersmeer, pak een terrasje in Dokkum, ga wadlopen, vogels spotten of kanovaren of shop till you drop in Groningen of Leeuwarden.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-15 personen
 •   5 kamers
 •   15 bedden
 •   Ee, Friesland
 •   Historische boerderij in eigentijds jasje
 •   Met sauna, zwembad en speelruimte
 •   Rust en ruimte op het Friese platteland
 •   Wandelen, fietsen, wadlopen, shoppen, watersporten...
 •   Huurprijs weekend vanaf € 725,--
 • Klein Humalda

  Van harte welkom bij Klein Humalda, een bijzondere vakantieboerderij in Friesland. Deze historische boerderij stamt oorspronkelijk uit de 15e eeuw en hoorde bij de Middeleeuwse, adellijke "Stins" Humalda. Tegenwoordig kun je op deze boerderij terecht voor een heerlijke vakantie met het gezin, de hele familie of een vriendengroep. Geniet van de rust en ruimte op het Friese platteland en laat je verrassen door de vele extra's die Klein Humalda te bieden heeft...

  Historische boerderij op het Friese platteland

  Deze kop-hals-romp-boerderij ligt als een "bomen"-eiland in het omliggende platteland. Via een met schelpen verhard pad van 300 meter bereik je vanaf de Humaldawei het achtererf, waar ruime parkeergelegenheid is. De vakantieboerderij is stijlvol en comfortabel ingericht en bij uitstek geschikt voor meerdere gezinnen en kleine groepen van 10-15 personen. Historische kenmerken zoals het bintwerk uit vroegere tijd geven de boerderij een unieke uitsraling. Naast de grote woonkeuken zijn er vijf ruime slaapkamers, twee aparte badkamers met elk twee wasbakken en douches, drie toiletten en een gezellige huiskamer van 40 m2. 

  Pret voor tien (of vijftien)

  De vele extra's maken een verblijf bij Klein Humalda extra fijn. Neem een duik in het verwarmde privézwembad, speel een potje tafeltennis in de speelruimte of rust lekker uit in de sauna. Op het erf is een ruim terras aanwezig en een grasveldje waar kinderen kunnen schommelen en spelen. De paarden, de poes en de kippen die op de boerderij aanwezig zijn geven het geheel een gemoedelijke sfeer. 

  Nationaal Park Lauwersmeer

  Het grote perceel en de aangrenzende landerijen staan garant voor rust en vrijheid. Wil je er op uit? De mooie omgeving biedt voor elk wat wils. Door de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 is een prachtig gebied ontstaan. Er heeft zich een flora en fauna ontwikkeld van internationale betekenis. Klein Humalda ligt op fietsafstand van dit huidig Nationaal Park Lauwersmeer met de grootste diversiteit aan vogels in Nederland. Rivieren, bos, het meer, strand, machtige zeedijken en natuurlijk het Wad bieden veel mogelijkheden tot het maken van wandelingen en fietstochten. 

  Waar ligt deze vakantieboerderij in Friesland?

  Klein Humalda ligt bij het fraaie Friese terpdorp Ee. Vanuit verschillende plaatsen in de directe omgeving van Ee zijn talloze recreatieve activiteiten te ondernemen zoals: rondvaarten, wadlopen, (zee-)sportvissen, (kite-)surfen, zeilen, waterfietsen, kanovaren, zwemmen, bowlen, vogels spotten, fietsen en wandelen. Daarnaast kun je musea, kerken, kunstexposities, speeltuinen en (dieren)tuinen bezoeken. De veerdienst naar Ameland (Holwerd) of Schiermonnikoog (Lauwersoog) ligt op 15 km afstand. In Leeuwarden ben je met de auto in 40 minuten, Groningen bereik je in 3 kwartier.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *