Kasteel Doorwerth

Bilderberg Kasteel Doorwerth

, Doorwerth, Gelderland

Rijdend langs de groene uiterwaarden van de Neder-Rijn, zie je de statige torens van kasteel Doorwerth hoog uitsteken boven de bomen van de Veluwezoom. De buitenkant is werkelijk een plaatje, niet voor niets behoort dit kasteel tot één van de mooiste burchten van Nederland. Een fantastische plek waar vervlogen tijden herleven.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-350 personen
 •   71 kamers
 •   142 bedden
 •   Doorwerth, Gelderland
 •   Sprookjesachtig kasteel op de Veluwe
 •   Voor een dagje uit, familiefeest of bruiloft
 •   Overnachten bij hotel Klein Zwitserland
 •   Culinair genieten in het Michelin Restaurant
 • Kasteel Doorwerth

  Kasteel Doorwerth, één van de mooiste burchten in Nederland. Gelegen aan de rand van de Veluwse bossen, omringd door de groene uiterwaarden van de Neder-Rijn. Een sprookjesachtig kasteel waar vervlogen tijden herleven. Een authentieke locatie voor een onvergetelijk weekendje weg

  Bruiloft of familiefeest

  Ben je op zoek naar een bijzondere locatie voor een familiefeest? Of dat ene bijzondere kasteel voor je bruiloft? Kasteel Doorwerth biedt fantastische mogelijkheden voor iedere feestelijke gelegenheid. Er zijn diverse authentieke ruimtes als de Ridderzaal, de Torenkamer of het Koetshuis. Met de intieme sfeer (je bent de enige gast), de authentieke uitstraling gecombineerd met de faciliteiten en het comfort van het heden wordt iedere feestelijke gelegenheid bij kasteel Doorwerth een unieke belevenis.

  Trouwen op Kasteel Doorwerth

  De hoofdburcht van het kasteel is één van de trouwlocaties van de gemeente Renkum. In overleg met de afdeling Burgerzaken van deze gemeente kan de huwelijksvoltrekking plaatsvinden in het kasteel. De Ridderzaal biedt plaats aan 72 personen. Ben je met een klein gezelschap dan kan de huwelijksvoltrekking plaatsvinden in de Vrouwenkamer. Deze intieme en romantische torenkamer biedt plaats aan 20 personen. Na de plechtigheid ben je met enkele passen in het Koetshuis van het kasteel, waar de bruidstaart al voor je klaar staat. Het Koetshuis biedt je alle mogelijkheden voor een onvergetelijke bruiloft, van een feestelijke receptie, exclusief diner tot spetterende feestavond. 

  Dagje uit

  Kasteel Doorwerth is een leuke bestemming voor een bijzonder dagje uit, bijvoorbeeld in combinatie met een bezoek aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. In het kasteel zijn drie musea gevestigd: het kasteelmuseum met fraai ingerichte vertrekken en de nationale bosbouwcollectie, het museum Veluwezoom en het Nederlands Jachtmuseum.

  Overnachten

  In het kasteel zelf kan je niet overnachten. Wel ben je van harte welkom in het nabij gelegen hotel Klein Zwitserland. Een geheel in chaletstijl gebouwd hotel, schitterend gelegen naast de golfbaan Heelsumse Veld. Dit hotel beschikt over 71 hotelkamers, een Wellness Centre met binnenzwembad en een sauna. Het vervoer kan voor je worden verzorgd, er zijn diverse combinatie-arrangementen tussen kasteel en hotel mogelijk.

  Waar ligt Kasteel Doorwerth?

  Kasteel Doorwerth is centraal gelegen op de Veluwe en goed bereikbaar vanaf de A12 en A50. Het monumentale kasteel met roemrucht verleden behoort tot één van de mooiste burchten van ons land. Feesten, bruiloften, familiedagen of andere evenementen met een ‘special touch’ beschikken exclusief over deze unieke locatie. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.

  • 9
   Door:

   Het was super gisteren. Een mooie locatie, het eten was voortreffelijk, de bediening goed, de planning en ook de flexibiliteit. Wij hebben veel complimenten gekregen. De kinderen vonden het ook leuk en super gezellig. Alles was goed geregeld. Wij kijken terug op een fantastische dag! Dank daarvoor.

  • 9.5
   Door:

   Heel erg bedankt voor de organisatie van onze bruiloft te Kasteel Doorwerth. Mede dankzij jullie inzet, toewijding en flexibiliteit is het een prachtige dag geworden. Tevens onze dank aan alle medewerkers van het hotel. Wij blijven met plezier terug denken aan vandaag.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *