Buitengewoon goed overnachten

Buitengoed de Panoven

, Zevenaar, Gelderland

Buitengoed de Panoven is een bijzondere groepsaccommodatie in Zevenaar, dichtbij Arnhem. Je verblijft hier namelijk op een goed bewaard industrieel erfgoed en proeft nog steeds de rijke geschiedenis. Of je nu met z'n tweeën bent of met een grote groep, je kunt hier overnachten in duurzame natuurlodges, comfortabele hotelkamers, een voormalige paardenstal, een grote droogloods of in een echt tipi-dorp. Deze groepsaccommodatie ligt in een groen rivierenlandschap waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Maar ook op de locatie zelf hoef je je niet te vervelen. Laat je bijvoorbeeld rondleiden over het erfgoed en kom meer te weten over de oude ambacht van het stenen bakken. Voor een (h)eerlijke lunch of diner schuif je aan in het restaurant. Buitengoed de Panoven; een authentieke, gemoedelijke en sfeervolle groepsaccommodatie.

          Goed en goedkoop
 •   0-240 personen
 •   58 kamers
 •   240 bedden
 •   Zevenaar, Gelderland
 •   Groepsaccommodatie tot 200 personen
 •   Gelegen midden in de natuur op een industrieel erfgoed
 •   Zelfverzorging, half- en volpension
 •   Rondleiding, rondrit met locomotief of je eigen steen bakken
 •   Van alles te beleven op en rondom de locatie
 • Groepsaccommodatie Buitengoed de Panoven

  Gelegen in het prachtige rivierengebied van de Gelderse Poort en de Liemers vind je groepsaccommodatie Buitengoed de Panoven. Deze groepsaccommodatie ligt op een goed bewaard industrieel erfgoed in Zevenaar en is geschikt voor groepen tot 200 personen. De voormalige steenfabriek uit 1950 is rijk aan natuur, cultuur en geschiedenis. De bijgebouwen van de oorspronkelijke fabriek zijn nu omgetoverd tot een heerlijke plek voor een weekendje weg.

  Kies de groepsaccommodatie die bij je past

  Je kiest bij Buitengoed de Panoven zelf de accommodatie die bij je past. De accommodaties liggen verspreid over het erfgoed. Daar waar vroeger de paarden op stal stonden is nu een groepsaccommodatie gecreëerd voor 15-70 personen (De Oude Paardenstal). Veel karakteristieke elementen zijn bewaard gebleven. De Nieuwe Paardenstal (20-40 personen) heeft een goede combinatie van eigentijds en authentiek. De grootste accommodatie is de Grote Droogloods, deze is ideaal voor hele grote groepen tot 200 personen. De oude gebinten en het gebruik van natuurlijke materialen geven de accommodaties een bijzondere karakteristieke sfeer. 

  Compleet ingerichte groepsaccommodaties met fijne faciliteiten

  De groepsaccommodaties beschikken allemaal over een sfeervolle recreatieruimte, een bar, een compleet ingerichte (horeca)keuken en een terras met prachtig uitzicht over het erfgoed. De slaapkamers zijn eenvoudig ingericht en beschikken over goede bedden. De kamers in de Nieuwe Paardenstal beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. De overige badkamers bevinden zich op de gang.  

  Hotelkamer, natuurlodge of tipi-tent?

  Ben je met een kleiner gezelschap of wil je even weg met z'n tweeën? Kom dan overnachten in één van de hotelkamers of duurzame natuurlodges. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een eigen badkamer met sanitair, goede bedden en WiFi. De energiezuinige natuurlodges zijn gemaakt van leem, steen en klei en zijn geschikt voor groepen tot 16 personen. Een aantal lodges beschikken over een tussendeur in de slaapkamer waardoor ze ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Wil je echt iets bijzonders en back to basic? Overnacht dan in één van de Tipi-tenten in het Tipi-dorp waar je 's avonds samen gezellig bij het kampvuur kunt napraten. Het tipi-dorp beschikt tevens over een grote overdekte buitenruimte. 

  Zelfverzorging, half- of volpensioen

  Geen zin om zelf te koken? Voor een (h)eerlijke lunch of diner schuif je gewoon aan in het restaurant. Er wordt veel waarde gehecht aan smaakvolle lokale producten die verwerkt worden in bijzondere gerechten. Verblijf op basis van half- en volpension is hierdoor mogelijk. Laat je verrassen door de smaak van de Gelderse Streken en het Liemerse leven.

  Van alles te beleven rondom en op de locatie

  Buitengoed de Panoven ligt in een groen rivierenlandschap waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn veel mooie routes die je langs de rivieren, door de polders en prachtige landschappen brengen. Wandel bijvoorbeeld de beverroute met de sporenfolder en misschien kom je wel een vos of bever tegen! Of maak een rondrit met de huifkar. De bruisende stad Arnhem ligt op korte afstand en is ook zeker een bezoekje waard. Maar ook op de locatie zelf hoef je je niet te vervelen, er is van alles te doen voor jong en oud. De familie Kruitwagen Hajenius neemt je graag mee voor een rondleiding over het industriële erfgoed en vertelt je met veel plezier over de oude ambacht van het stenen bakken. Maar het is natuurlijk nog leuker wanneer je zelf je eigen steen maakt. Dat kan hier! Combineer je rondleiding eventueel met een ritje met de locomotief of speel een wedstrijdje steenbakkersgolf. In de kleiput op het erf kun je vissen, waterfietsen en roeien.

  Behoud van het cultureel-historisch erfgoed

  Bijzonder: van je verblijf gaat 20% naar het behoud van het cultureel-historisch erfgoed. Je geniet niet alleen van het erfgoed en de omgeving, maar investeert tegelijkertijd in het behoud en ontwikkeling van een bijzonder stukje cultuurhistorie. Met deze bijdrage wordt ervoor gezorgd dat je tot ver in de toekomst kunt blijven genieten van deze prachtige locatie.

  Waar ligt Buitengoed de Panoven?

  Buitengoed de Panoven is gelegen in Zevenaar, tussen de steden Arnhem en Nijmegen, in de provincie Gelderland. Midden in de natuur, maar toch goed bereikbaar met de auto vanaf de A12. Ook is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
   

  • 9
   Door:

   Leuk gezellig park. Netjes. Kamers schoon. Heel gezellig restaurant. Mooie omgeving.

  • 9
   Door:

   Bijzondere locatie, er was genoeg te zien en ontdekken. Het personeel was heel gastvrij en vriendelijk.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *