Overnachten op de heide in Otterlo

Boerderij Mossel

, Otterlo, Gelderland

Aan het einde van een vier kilometer lange zandweg, kom je uit bij deze prachtige locatie. De locatie ligt midden in de natuur: op de heide van natuurgebied Planken Wambuis. Vanuit de boerderij wandel je zo de bossen in. Let goed op: je hebt kans om wild tegen te komen tijdens je tocht door de natuur. De boerderij is gelegen in het leefgebied van vossen, edelherten, wilde zwijnen, reeën en dassen.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-28 personen
 •   12 kamers
 •   28 bedden
 •   Otterlo, Gelderland
 •   Overnachten midden op de hei
 •   Prachtig uitzicht op de natuur
 •   Eén rolstoelvriendelijke slaapkamer
 •   Sfeervolle locatie
 •   Centraal gelegen in Nederland
 • Boerderij met een verhaal

  Een aantal eeuwen geleden trokken herders met hun schaapskuddes over de Veluwe. Zij sliepen buiten gedurende de lente- en zomermaanden, rondom het huidige Mossel. Mossel heeft in dit geval niks te maken met de schelpdieren, maar met het mos dat je kunt vinden in dit natuurgebied. Van het mos op dit stuk van de Veluwe werden hutjes en schuilplaatsen gemaakt door de herders, waarin zij konden overnachten. Uiteindelijk is Mossel een blijvende hoeve geworden: Boerderij Mossel stamt uit het jaar 1863. Het is een prachtige locatie met een nog mooiere ligging. 

  Overnachten met een prachtig uitzicht

  De sfeervolle boerderij heeft een knusse woonkamer met houtkachel. In de woonkamer heb je een prachtig uitzicht over de riante tuin van Boerderij Mossel. In de woonkamer vind je asseccoires die helemaal bij de ligging van de locatie passen: het is een écht heide-huis. De ruime keuken in de boerderij is van alle gemakken voorzien en is groot genoeg om met meerdere personen een maaltijd te bereiden. Er zijn 12 riante slaapkamers aanwezig in de boerderij, waarvan er één rolstoelvriendelijk is! Je kunt bij Boerderij Mossel in Otterlo overnachten met 28 personen.

  Theeschenkerij

  Sinds de jaren '40 van de vorige eeuw is er een theehuis gevestigd bij Boerderij Mossel. Geniet van een heerlijk kopje koffie met appelgebak nadat je een dag op pad bent geweest met je mede-vakantiegangers. De kinderen kunnen hun overgebleven energie kwijt in de speeltuin, die naast het terras ligt. Wanneer het weer tegenzit, kun je overdekt zitten in de schaapskooi van de boerderij, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de natuur. 

  Ontdek natuurgebied Planken Wambuis

  Is er een locatie die zich beter leent voor een wandeling door natuurgebied Planken Wambuis? Wij denken van niet. Wandel door de uitgestrekte bossen, langs de glooiende heidevelden en opwaaiende zandvlaktes van dit natuurgebied en ga op zoek naar de bewoners van dit stuk natuur. Ga op zoek naar wilde zwijnen, reeën, wilde pony's, edelherten en Spaanse runderen. Of ontdek dit natuurgebied op de fiets: er is een spiksplinternieuwe mountainbike route aangelegd voor de ervaren of beginnende mountainbiker! 

  Mooie plek op unieke locatie

  Deze prachtige locatie ligt op een bijzonder mooi plekje in Nederland: te midden van landgoed Planken Wambuis, in Otterlo. De boerderij is omgeven met heide en bos. De locatie ligt ver weg van alle drukte en hectiek van het dagelijks leven - op een klein half uur rijden van zowel Apeldoorn als Arnhem. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *