Prachtige vakantiehoeve in Zuid-Limburg

De-Cour

, Gronsveld, Limburg

Deze prachtige monumentale boerderij vind je in Gronsveld, Zuid-Limburg. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een 3-landen bezoek. De hoeve ligt namelijk op 4 kilometer van de Belgische grens en de grens met Duitsland bereik je binnen een half uur. Het glooiende heuvellandschap in het zuiden van Limburg leent zich uitstekend voor een (uitdagende) fietstocht en de stad Maastricht ligt om de hoek van deze mooie locatie. Kortom: je hoeft je niet te vervelen tijdens je verblijf bij De Cour.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-20 personen
 •   7 kamers
 •   20 bedden
 •   Gronsveld, Limburg
 •   Overnachten in monumentale hoeve
 •   Unieke en bloemrijke binnenplaats
 •   Steden als Luik en Aken liggen om de hoek
 •   Gelegen tussen de Limburgse heuvels
 •   Goed bereikbaar via de A2
 • Historische boerderij in Gronsveld

  De sfeervolle hoeve stamt uit het jaar 1730. Op de binnenplaats van de hoeve waan je je terug in de 18e eeuw. De oude poorten, grote houten deuren en dikke witte mergelmuren ademen romantiek en rust uit. Je vindt hier oude rozenstruiken, hortensia's, fruitbomen en kruiden. Het is een prachtige plek om in alle rust te genieten van een kop koffie of een lunch. 

  Overnachten in een luxe hoeve

  De huizen die gevestigd zijn in de boerderij bieden plek aan groepen tot 20 personen. Er zijn 7 kamers in de hoeve met elk eigen sanitaire voorzieningen. De twee keukens die de hoeve telt zijn volledig ingericht en zijn onder andere voorzien van een oven en afwasmachine. De ruime woonkamers zijn modern en comfortabel ingericht, zonder de historie van het pand uit het oog te verliezen. In de voormalige brouwerij is ruimte voor een gezamenlijk diner, indien gewenst kan er een kok geregeld worden die het diner voor je verzorgt. Is het mooi weer en wil je liever buiten dineren? Ontsteek de barbecue en geniet samen met je gezelschap van een door jou verzorgd diner onder de fruitbomen. De inrichting en situering van dit monument leent zich niet voor luidruchtige feesten, vrijgezellenparty’s of ‘het jaarlijkse weekend weg’ van groepen jongemannen.

  Idyllische dorpjes en oude kastelen

  Het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg leent zich uitstekend voor een (uitdagende) fietstocht. Ontdek de idyllische dorpjes en oude kastelen op je tweewieler. Of wandel in het voorjaar langs één van de blousemroutes die het gebied doorkruisen. Onderweg is er altijd wel een gelegenheid te vinden waar je een kopje koffie kunt drinken met een heeriljk stuk Limburgse vlaai.  

  Uitstapje naar België

  Volg de A2 in zuidelijke richting en je bent met een paar minuten in Belgie. Wanneer je de E25, waarin de A2 overloopt, vervolgt kom je uit in Luik. Luik is een verrassende stad, waar je veel kunt bekijken en kunt doen. Zo kun je de Buerenberg beklimmen, dit is de helling die leidt naar de Citadel van Luik. De helling heeft een lengte van 260 meter. Het bovenste gedeelte telt 374 traptreden! Als je deze getrotseerd hebt, word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast vind je de grootste markt van België in Luik. Struin langs 3 kilometer aan kraampjes op de Marché de la Batte!

  Waar ligt deze mooie accommodatie?

  Je kunt De Cour vinden in Gronsveld, Zuid-Limburg. Het is gelegen in de meest zuidelijke gemeente van Nederland. Wanneer je vanaf de A2 de afslag richting Grosnveld neemt, rijd je in 3 minuten naar deze mooie locatie. Je kunt je auto voor de deur parkeren. Deze monumentale boerderij ligt op een klein kwartier rijden van Maastricht. België ligt om de hoek van deze mooie accommodatie, op nog geen vier kilometer afstand! Belgische steden als Hasselt en Luik en de Duitse stad Aken liggen om de hoek. 

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *