Natuurgebied de Buisse Heide

Natuurmonumenten: Herenkamer Buisse Heide

, Achtmaal, Noord-Brabant

De Herenkamer, voor een inspirerende bijeenkomst op de Oude Buisse Heide. De Oude Buisse Heide is een natuurgebied en landgoed in de gemeente Zundert van ruim 200 ha. Het gebied bestaat uit bos, heide en vennen. Op natte plekken vindt men planten als zonnedauw en gagel. Beleef dit bijzondere natuurgebied: Kom een dagje wandelen, organiseer een bijeenkomst, neem familie en vrienden mee, of laat je inspireren.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-14 personen
 •   0 kamers
 •   0 bedden
 •   Achtmaal, Noord-Brabant
 •   Parel van Natuurmonumenten
 •   Startpunt voor een excursie
 •   Geschikt voor allerlei bijeenkomsten
 •   Overnachten op de Buisse Heide
 •   Huur locatie v.a. €65,-- per dagdeel
 • De Herenkamer

  Voor een inspirerende bijeenkomst op de Oude Buisse Heide. De Oude Buisse Heide is een natuurgebied en landgoed in de gemeente Zundert van ruim 200 ha. Het gebied bestaat uit bos, heide en vennen. Op natte plekken vindt men planten als zonnedauw en gagel. Beleef dit bijzondere natuurgebied:  Kom een dagje wandelen, organiseer een bijeenkomst, neem familie en vrienden mee, of laat je inspireren. 

  Rijksmonument

  De Buisse Hoeve, een langgevelboerderij uit 1809 waarin de Herenkamer gelegen is, is een Rijksmonument. Dit monument is onlangs geheel gerestaureerd en omgetoverd tot een inspirerende locatie voor diverse bijeenkomsten.

  Richard en Henriëtte Roland Holst

  Richard Roland Holst en zijn vrouw Henriëtte Roland Holst brachten vele zomers door op deze bijzondere plek. Henriette Roland Holst ontving veel bekende gasten in de Herenkamer, zoals Herman Gorter, Willem Drees, Hendrik Berlage, Piet Kramer en vele anderen. In 1945 schonk schrijfster en politica Henriëtte Roland Holst (1869-1952) dit bijzondere natuurgebied aan Natuurmonumenten.

  De Herenkamer

  ...ben bij je op de Buische Heide, wij zitten, genoegelijk aan ’t ontbijt. Dan komt de post; je leest, je schrijft; wij gaan wandelen, plukken bloemen, zoeken paddestoelen en bramen. Dan ben je bij de hond, spreekt haar goede woorden toe, geeft haar een versnapering. Wij eten het noenmaal en wandelen weer. Luister, luister, “de stilte der natuur heeft veel geluiden”. H.Th. Wijdeveld aan Henriette Roland Holst, augustus 1946.

  Unieke locatie voor groepen

  De Herenkamer is een unieke locatie voor groepen, bijzonder geschikt voor diverse bijeenkomsten en een geliefde plek voor de start van excursies. De Herenkamer biedt plaats aan maximaal 15 personen en is per dagdeel van 4 aaneengesloten uren te huur. Naast de centrale ruimte is er een aparte keuken en een toilet. Tip: Met de gemarkeerde gedichtenroute  “Henriëtte’s wandeling“  treed je in de voetsporen van Henriëtte Roland Holst.  

  Leuk voor kinderen

  Ga met je vriendjes en vriendinnetjes op de Oude Buisse Heide met een heuse schatkist op zoek naar natuurschatten én naar een cijfercode. Met deze code en een sleutelbos kun je een geheimzinnige schatkist openen. En wat zit daarin?....

  Ligging van de Oude Buisse Heide:

  De Oude Buisse Heide is een prachtig natuurgebied in Noord-Brabant op een steenworp afstand van Antwerpen, Breda en Roosendaal.

  • 8.5
   Door:

   We hebben een hele leuke Tovermiddag gehad op deze prachtige locatie.

  • 9
   Door:

   Het was fantastisch, een heerlijke plek en goed verzorgd, met een uitstekend gids Ad de Klerk die ons zoveel wist te vertellen over deze historische plek!

   Met toevoeging van eigengemaakte gedichten geïnspireerd door deze plek.

  • 9
   Door:

   Het was fantastisch, een heerlijke plek en goed verzorgd, met een uitstekend gids Ad de Klerk die ons zoveel wist te vertellen over deze historische plek!

   Met toevoeging van eigengemaakte gedichten geïnspireerd door deze plek.

  • 9
   Door:

   De Heerenkamer is een geweldige mooie locatie voor de wat intieme kleinere gezelschappen. De Heeren kamer is van alle gemakken voorzien. en met grote mate geschikt voor vergaderingen, workshops of als start en eindpunt voor indrukwekkende wandelingen over de Buise Hei en Landgoed Wallsteijn. Met recht word de Heerenkamer, Angora Hoeve en het Atelier van Henriette Roland Holst " daar waar de inspiratie begint" genoemd.

  • 8
   Door:

   Mijn vriendinnen die allemaal in de buurt wonen, waren er er nog nooit binnen geweest. Zelf ben ik gids op de Buisse Heide en heb hen meegenomen in de tijd van vroeger, de turf, het landgoed, Fam. Roland Holst. Ze waren onder de indruk, al te merken bij het binnenkomen. Het was een geslaagde 70ste verjaardag met wandeling en lunch.

  • 7
   Door:

   De lokatie was zeer geschikt voor hetgeen wij voor ogen hadden.: ontmoeting, een sfeervolle plek en een plek vanwaaruit gewandeld kan worden in een mooi gebied. Het enige minpuntje: de ruimte was niet schoon.

  • 8
   Door:

   Een prachtige locatie voor mijn dichtworkshop

  • 8
   Door:

   Ontzettend leuke locatie met een behoorlijke geschiedenis. De gidsen weten er ontzettend veel over te vertellen. Het hele gebied ademt de tijd van ver voor het jaar 1900 uit.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *