Porcus Campus, slapen tussen de varkens

PorcusCampus

, Aarle-Rixtel, Noord-Brabant

Direct vanaf de toegangsweg zie je ze al rondscharrelen tussen de bomen of luieren in de modderpoel: varkens! Porcus Campus is een uniek hotel waar je letterlijk slaapt tussen de varkens. Maar dan wel in luxe hotelkamers en zonder de geur van varkens. De hotelkamers bevinden zich op de eerste verdieping waarbij de grote ramen een mooi uitzicht bieden op de 16 verschillende varkenssoorten. De gezellige loungeruimte, de mooie binnentuin en het prachtige buitenterras bieden volop mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Gaan jullie voor een unieke beleving? Kom dan naar Porcus Campus!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-21 personen
 •   7 kamers
 •   21 bedden
 •   Aarle-Rixtel, Noord-Brabant
 •   Overnachten met uitzicht op de varkens
 •   Luxe hotekamers met alle faciliteiten
 •   Gemeenschappelijke loungeruimte, binnentuin en terras
 •   Diverse activiteiten met varkens
 •   Gelegen in een prachtig natuurgebied
 • Porcus Campus, slapen tussen de varkens

  Ben je op zoek naar een bijzondere beleving met je familie, vrienden of collega's? Denk dan eens aan een overnachting bij Porcus Campus! Dit kleinschalige hotel beschikt over 7 luxe hotelkamers die gebouwd zijn op de eerste verdieping boven een varkensstal. Van hieruit kan je de hele dag naar de varkens kijken die gezellig in de stal rondscharrelen. Wat heel fijn is: je ruikt de varkens niet!

  7 luxe hotelkamers en gezamenlijke loungeruimte

  De mooie en luxe tweepersoonskamers bevinden zich op de eerste verdieping en zijn allemaal voorzien van een flatscreen tv, eigen sanitair met douche, airco en een tweepersoonsbed of twee eenpersoons boxspring bedden. Op de eerste verdieping is tevens een grote en gezellige loungeroom met een bar. Een heerlijke plek om met ekaar te zitten, een drankje te drinken en waar je TV kunt kijken op een groot scherm. In de loungeroom wordt ook het ontbijt gereserveerd. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op de varkens.

  Overdekt terras en knuffelen met varkens

  Vanuit de loungeroom kun je naar het prachtige overdekte terras, wat zich ook op de eerste verdieping bevind. Vanuit hier heb je een heel mooi uitzicht op het omringende coulissen landschap en het ‘Missieklooster heilig bloed’. Buiten op de begane grond bij het terras lopen enkele varkens in de wei waarmee kinderen (en volwassenen) kunnen knuffelen. Hier staat ook een kabouterhuisje en enkele attributen voor spelende kinderen. Daarnaast biedt Porcus Campus ook een binnentuin waar je heerlijk kunt genieten.

  Loslopende varkens en lekker eten

  Langs PorcusCampus stroomt het riviertje ‘de broek AA’ waar je prachtig kunt wandelen. Vanaf hier kan je ook de varkens zien die loslopen in het bosje. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes die je door de mooie (bos-) gebieden rondom Aarle-Rixtel leiden. Op wandelafstand bevindt zich het Missieklooser Heilig Bloed. De zusters die hier wonen geven graag een rondleiding en vertellen over hun rijke Roomse leven. Daarnaast bevindt zich bij het klooster het restaurant de Brabants kluis waar je heerlijk kunt eten. Bij Porcus Campus kan ook een BBQ verzorgd worden, eventueel inclusief uitleg over de verschillende varkensrassen.

  Wat is Porcus Campus?

  PorcusCampus is een kenniscentrum annex kleinschalig hotel, gelegen in het mooie buitengebied van Aarle-Rixtel in een toeristische omgeving. Op de boerderij werden voorheen op een professionele manier varkens gehouden. PorcusCampus biedt nu verschillende activiteiten aan voor burgers, toeristen, agrarische sector, scholieren en studenten. Varkens van verschillende rassen vervullen hierin een centrale rol. PorcusCampus houdt varkens van diverse rassen zoals: Gloucester Old Spot, Berkshire, Saddleback, Tamworth, Hampshire, Pitrain, York, Large Black, Oxford Sandy and Black, Duroc, Nederlands landvarken, Mangalitsa, Kune Kune, Bonte Bentheimer, Iberico en de Meishan.

  Leuke activiteiten met en zonder varkens

  Op verzoek kan een tour door het bedrijf worden gemaakt. Hierbij wordt uitgebreid vertelt over het ontstaan van het bedrijf en de 16 verschillende soorten varkens die er leven. Naar wens kan de tour afgesloten worden met een BBQ.  Er is een overdekte activiteiten- en trainingshal aanwezig waar de varkens kunnen worden uitgelaten en waar met de varkens verschillende activiteiten gedaan kunnen worden. Ook is er in de toekomst de mogelijkheid om met de varkens naar buiten te gaan voor een wandeling en kan er gebruik worden gemaakt van een modderpoel. In het maïsseizoen is het maïsdoolhof een echte aanrader. Wie van jullie weet als eerste de uitgang te vinden?

  Waar ligt Porcus Campus?

  Porcus Campus ligt in het buitengebied van Aarle-Rixtel (bij Eindhoven), op ca. 2,5 km vanaf het centrum. De omringende natuur biedt volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Het hotel zelf is een beleving op zich: je kunt de hele dag de varkens in hun stal bekijken, knuffelen met varkens of meedoen met een tour waarbij vanalles verteld wordt over de varkens die er leven. Porcus Campus is goed bereikbaar vanuit het hele land en beschikt ruim voldoende gratis parkeergelegenheid.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *