Houten Hooihuisjes

In Alle St(r)aten: Houten Hooihuisjes

, Ravenstein, Noord-Brabant

Bijzonder overnachten in een Houten Hooihuisje, gelegen op het erf van een boerderij in Brabant. De huisjes zijn knus en comfortabel ingericht en beschikken over 8 slaapplekken. ’s Nachts slaapt iedereen in zijn eigen huisje, overdag kan je terecht in een grote Finse Kota, waar ruimte is om samen te koken, te relaxen of een spelletje te doen.

          Goed en goedkoop
 •   0-36 personen
 •   8 kamers
 •   36 bedden
 •   Ravenstein, Noord-Brabant
 •   Originele groepsaccommodatie
 •   Slapen in een huisje van hooi
 •   Gezellig samenzijn in de Finse Kota
 •   Pizza bakken in het bakhuisje
 •   Weekend vanaf €950,--
 • Wat is een Hooihuisje?

  Volgens Wikipedia is een hooihuisje of hooiberg een vrijstaand, agrarisch bouwwerk dat dient als opslagplaats van graan, stro of hooi. De opslag van hooi was bedoeld om in de wintermaanden een voorraad voer voor het vee te hebben als ze op stal stond en er geen vers gras was. Tegenwoordig wordt ‘s zomers het voer meestal al ingekuild of in grote ronde balen verpakt die buiten opgeslagen liggen tot ze nodig zijn. De hooiberg is daardoor steeds meer een decoratieve opstal bij de oudere boerderijen geworden.

  Overnachten in een Houten Hooihuisje

  Op deze locatie in het Brabantse Ravenstein kan je ervaren hoe het is om in een hooihuisje te overnachten. Op het erf van het voormalige melkveebedrijf staan vier grote, houten hooihuisjes. De huisjes zijn 25 m2 en beschikken over twee verdiepingen. In ieder huisje kunnen 9 personen overnachten.  Op de benedenverdieping vind je, twee eenpersoons bedstede’s, een zitje en twee tweepersoons slaapbanken. Met een vaste trap ga je naar de bovenverdieping, waar je nog eens drie eenpersoonsbedden vindt. Zowel beneden als boven is meer dan voldoende ruimte om een campingbedje voor de allerkleinsten bij te plaatsen. 

  Luxe kamperen

  Het lijkt op kamperen maar dat is het niet: de huisjes zijn luxe en comfortabel ingericht. De huisjes zijn volledig opgebouwd uit hout. Je slaapt dus niet op het hooi maar op normale matrassen. Dus ook mensen met hooikoorts kunnen zonder problemen overnachten in een houten hooihuisje. Het hooi ligt 'vast' waardoor je geen last van de pollen hebt. Tijdens je verblijf beschik je over alle huisjes, er worden geen losse huisjes verhuurd. Je verblijft dus altijd als enige groep op deze locatie. 

  Groepsaccommodatie voor 36 personen in een originele Kota

  Wanneer je alle huisjes huurt dan kan je op deze locatie terecht met een groep van maximaal 36 personen. ’s Nachts slaapt iedereen in zijn eigen huisje, overdag kan je terecht in een ruime safaritent om te relaxen of een spelletje te doen. Er zijn 36 zitplaatsen en een flat screen aanwezig. Daarnaast heb je de beschikking over een grote Finse kota, waar ruimte is om samen te koken. De Finse kota heeft over een vaatwasser, een professioneel gastoestel, 4 koelkasten en alle benodigde materialen.

  Zelf koken of voor je laten koken?

  Geen zin om zelf te koken? Laat je dan lekker verwennen. Alle maaltijden kunnen verzorgd worden, van ontbijt tot diner, van BBQ tot uitgebreid buffet.

  Het betere buitenleven

  Het echte leven op deze bijzondere plek speelt zich natuurlijk af in de buitenlucht. Buiten de kota bevindt zich een groot terras waar het met mooi weer heerlijk vertoeven is. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op het polderlandschap. Ook wanneer het wat frisser wordt kan je heerlijk buiten blijven zitten rondom het zelfgestookte vuur op de kampvuurplaats.

  Duurzaam douchen

  Het splinternieuwe verwarmde sanitairgebouw wordt alleen gebruikt door jullie groep en beschikt over voldoende douches, toiletten en wastafels, gescheiden voor dames en heren.  Bijzonder: het water voor de douches wordt opgewarmd door zonne-energie en de toiletten worden doorgespoeld met grondwater. Je draagt dus gelijk een steentje bij aan een beter milieu, heel duurzaam!

  Ligging van de Houten Hooihuisjes

  De Houten Hooihuisjes bevinden zich op het erf van een boerderij in het Brabantse Ravenstein. In de omgeving is van alles te doen, de locatie bevindt zich nabij diverse natuurgebieden waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Ook het historische stadje Ravenstein is zeker een bezoekje waard. Maar eigenlijk hoef je voor leuke activiteiten het terrein niet eens af: op het grote veld kan je gemakkelijk een volleybaltoernooi of een zeskamp organiseren en voor de kleintjes is er een speeltuin en zandbak aanwezig. Tussen de hooibergjes hangen schaduwdoeken met daaronder picknicktafels. Een ideale picknickplaats dus of gewoon een plekje om onder het genot van een koud biertje te relaxen en uit te kijken over de ver uitgestrekte weilanden.

  Groepsaccommodatie voor 60 personen

  De Houten Hooihuisjes zijn te boeken van maart tot en met oktober. Buiten deze periode kan je echter wel terecht in De Bedstee Boerderij, een groepsaccommodatie voor 24 personen. Deze groepsaccommodatie bevindt zich op hetzelfde terrein en is indien gewenst ook in combinatie met de Houten Hooihuisjes te huren (van april t/m oktober). In die periode kan je dus met 60 personen blijven overnachten!

  • 9
   Door:

   Wij hebben een geweldig familieweekend gehad in de Houten Hooihuisjes! Alles was super netjes, schoon en goed geregeld. Jullie hebben echt een bijzonder leuke locatie en ik zal het dan ook zeer zeker aan iedereen aanraden. Bedankt voor de goede zorgen. Mijn complimenten!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *