Boerderij Eben Haezer

Boerderij Eben Haezer

, Staphorst, Overijssel

In het prachtige natuurgebied ‘Olde Maten’, tussen Staphorst en Giethoorn, ligt de boerderij van de familie van Dalfsen. Een boerderij die nog volledig in bedrijf is; de familie runt namelijk een melkveebedrijf met koeien. Beleef de échte boerderij tijdens je verblijf in deze bijzondere groepsaccommodatie in Overijssel.

          Luxe locatie
 •   0-16 personen
 •   6 kamers
 •   16 bedden
 •   Staphorst, Overijssel
 •   Groepsaccommodatie op de boerderij
 •   Overnachten in de hooiberg
 •   Haal je eigen Boeren-Hulp Diploma
 •   Prachtige omgeving
 •   Weekend vanaf €800--
 • Eben Haezer, een bijzondere boerderij in Overijssel

  In het prachtige natuurgebied ‘Olde Maten’, tussen Staphorst en Giethoorn, ligt de boerderij van de familie van Dalfsen. Een boerderij die nog volledig in bedrijf is; de familie runt namelijk een melkveebedrijf met koeien. Beleef de échte boerderij tijdens je verblijf in deze bijzondere groepsaccommodatie in Overijssel.

  Groepsaccommodatie in de Hooiberg

  De groepsaccommodatie bevindt zich in de sfeervolle Hooiberg, op het erf van de boerderij. De gehele Hooiberg staat altijd exclusief tot je beschikking. In de Pronkkamer kan je gezellig samen zijn en genieten van heerlijke (streek)gerechten, door de boerin zelf bereidt. Of ga zelf aan de slag in de ruime keuken, die van alle gemakken is voorzien. De groepsaccommodatie heeft openslaande deuren naar het terras, waar het met mooi weer heerlijk genieten is van het zonnetje, de boerderijgeluiden en de landelijke omgeving. 

  Modern met een landelijk tintje

  De Hooiberg beschikt over vier mooie slaapkamers, allen in geheel eigen stijl ingericht. Modern met een landelijk tintje: hier en daar kom je zelfs nog echte Staphorster elementen tegen, zoals het kenmerkende Staphorster Stipwerk of de Staphorsterknoop. Alle kamers zijn voorzien van uitstekende bedden, een gezellige zithoek en uiteraard een eigen douche en toilet. Twee extra slaapkamers bevinden zich in 't Huusie, een aparte vakantiewoning op het erf van de boerderij. In totaal kan je met 16 personen overnachten bij Boerderij Eben Haezer.

  Uniek zicht op de koeien

  Onze tip: laat tijdens je verblijf het diner eens plaatsvinden in het 'Koetuur', een bijzondere ruimte met uitzicht op de moderne koeienstal... 

  Boerenhulp-diploma

  Boerderij Eben Haezer biedt volop mogelijkheden voor vermaak. Kinderen kunnen een echt ‘Boerenhulp-diploma’ halen, door de boer te helpen met alledaagse werkzaamheden zoals als het ophalen van de koeien of het rijden op een trekker. Of ga op pad met ‘Truus’, de familiefiets voor 4 tot 16 personen. Ook leuk: neem deel aan een melkclinic en ontdek waar het witte goud nu echt vandaan komt.

  Beleef de boerderij en haar omgeving

  Een paar dagen genieten van de rust van het platteland en de échte boerderij beleven, een vakantie bij Boerderij Eben Haezer is heerlijk. Mocht je nog tijd over hebben dan is er in de omgeving ook van alles te ontdekken. Denk aan het welbekende Giethoorn. Of Staphorst, met haar karakteristieke boerderijen en mensen in klederdracht. Of natuurgebied De Wieden en De Weerribben. Of bezoek de Hanzesteden Zwolle of Kampen aan de IJssel… Een weekend is bijna te kort!

  Ligging van Boerderij Eben Haezer

  Groepsaccommodatie Eben Haezer is gelegen op een boerderij tussen Staphorst en Giethoorn, in de provincie Overijssel.  

  • 9.5
   Door:

   We willen jullie alsnog laten weten dat we allemaal erg genoten hebben van het lange hemelvaartweekend op boerderij Eben Haezer. De kamers waren prima, mooi sanitair, en ook de keuken (met welkomproducten) en de gezamenlijke ruimte waren helemaal naar onze zin. Dat geldt zeker ook voor het extra huisje. De grote huiskamer werd heerlijk warm met de kachel, gelukkig alleen nodig op de eerste avond. Van de overdekte ruimte buiten hebben we niet veel gebruikt gemaakt, maar het was fijn dat die mogelijkheid aanwezig is.

   Gelukkig hebben we nog buiten op het terras kunnen zitten en eten. De kinderen hebben enorm genoten van de hooischuur, familiefiets ‘Truus’, het voeren van de kippen/pony en natuurlijk de stal met de kalfjes. En dan nog twee nieuwe kalfjes op de zondag erbij! Hartelijk dank voor de tijd die de boer heeft genomen om de kinderen te betrekken bij het voeren en zeker ook het mee mogen doen in de melkstal! Kortom: we hebben genoten; heel hartelijk dank.

  • 9
   Door:

   Wat hebben we het leuk gehad! De hele accommodatie tot onze beschikking, alles mooi en netjes. Maar ook op het erf, wat een vrijheid en blijheid voor de kinderen. Het boerenhulpdiploma halen was een super leuke en leerzame beleving en iedereen heeft het gehaald. Maar het allerleukste was op de tractor met Boer Wout. Super bedankt!

  • 9.5
   Door:

   Prachtige accommodatie voor ons vriendenweekend met 6 stel. Het zag er heel goed uit en we hebben het geweldig gehad. Een echte aanrader!

  • 10
   Door:

   Als groepsaccommodatie gehuurd met 12 personen heel erg naar ons zijn gehad. De kamers zijn allemaal prachtig en we vonden de boer en boerin heel erg gastvrij. We hebben een kalfje geboren zien worden en we vonden het leuk om vrij rond te mogen kijken op de boerderij. We geven het een 10!!!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *