Vakantiehuis Ruigenhof

Vakantiehuis Ruigenhof

, Sint Jansklooster, Overijssel

Vakantiehuis Ruigenhof is een sfeervol verbouwde monumentale boerderij aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Op het perceel van 5600 m2 ligt deze landelijke rietgedekte boerderij, temidden van een prachtige tuin, boomgaard, moestuin en weide. Voor de kinderen is er een speelveld met trampoline, schommel en speelhuisje. De luxe slaapkamers zijn voorzien van alle moderne gemakken en nog veel meer. Hier kunt je varen, fietsen, wandelen, kanoën, suppen en zwemmen. Breng vooral ook een bezoek aan Giethoorn of de voormalige Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove. Genieten met een grote G!

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-10 personen
 •   5 kamers
 •   10 bedden
 •   Sint Jansklooster, Overijssel
 •   Sfeervol verbouwde Saksische boerderij
 •   Gelegen bij Nationaal Park Weerribben - de Wieden
 •   Comfortabele en luxe slaapkamers
 •   Boomgaard, moestuin, weide en speelveld
 •   Duurzaam en ecologisch genieten
 • Vakantiehuis Ruigenhof

  Aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt op een perceel van 5600 m2 vakantiehuis Ruigenhof. De landelijke rietgedekte boerderij is smaakvol en met oog voor detail verbouwd tot een luxe vakantieverblijf voor maximaal 10 personen. De sfeervolle en karakteristieke accommodatie leent zich bij uitstek voor families die houden van rust, ruimte en natuur. 

  Volledige privacy

  Het vakantieverblijf bevindt zich in het achterhuis van de boerderij. De eigenaren bewonen zelf het voorhuis. Door de eigen entree en alle faciliteiten heb je volledige privacy. De keuken, eetkamer en loungeruimte met tv bevinden zich op de begane grond evenals twee van de slaapkamers. Op de 1e verdieping ligt een 2e loungeruimte en de overige 3 slaapkamers. Op de vide liggen de tijdschriften alvast klaar en nodigen de fauteuils uit om heerlijk weg te zakken met een goed boek.

  Slaapkamers met airco, zitje en regendouche

  Er zijn vijf luxe comfortabele, authentieke slaapkamers met eigen badkamer met regendouche. Twee van de slaapkamers hebben als extra een bubbelbad. Op de benedenverdieping bevinden zich 2 slaapkamers, de overige 3 slaapkamers bevinden zich op de 1e verdieping. Het unieke van deze kamers is de slaapvide met daaronder de badkamer en een gezellig zitje. Alle kamers beschikken over tv en de kamers boven zijn voorzien van airco. Op de benedenverdieping zijn een extra douche en 2 toiletten gelegen. 

  Boomgaard, moestuin, weide en speelveld

  Vakantiehuis Ruigenhof beschikt over een ruim erf dat in de laatste jaren opnieuw is ingericht met elementen die karakteristiek zijn voor het boerenerf. Zoals een boomgaard, een grote moestuin en een weide voor de twee landgeiten. In de grote, rustig gelegen tuin met verschillende terrassen kun je altijd een plekje naar je zin vinden. Lekker in de zon, beschut uit de wind of op een plekje in de schaduw onder de boom. Buiten ontbijten, lunchen onder de boom of 's avonds genieten van de ondergaande zon terwijl de kinderen spelen op het speelveld met trampoline, schommel en speelhuisje. 

  Duurzaam genieten

  Tijdens de verbouwing van de boerderij is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van rijke, natuurlijke materialen als natuursteen, eiken, kalk- en krijtverf. Maar liefst 34 zonnecollectoren, geplaatst op de gebouwen op het erf zorgen voor eigen energieopwekking. Daarbij leveren 2 zonnepanelen een bijdrage aan de warmwatervoorziening en wordt gebruik gemaakt van ledverlichting. De zware kwaliteit handdoeken zijn van biologisch katoen. De kamers zijn zeer geschikt voor mensen met een allergie. Het huis wordt schoongemaakt met ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen zoals Ecover.

  Activiteiten in de omgeving

  Op 500 meter van de vakantiehuis Ruigenhof ligt Bezoekerscentrum De Wieden, de toegangspoort tot het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het park leent zich voor allerlei buitenactiviteiten zoals varen, fietsen, wandelen, kanoën, suppen en zwemmen. Breng vooral ook een bezoek aan Giethoorn of één van de andere mooie waterdorpen. Ook het Rijksmonument Waterloopbos ligt om de hoek. Een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. De voormalige Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove lenen zich uitstekend voor een stadswandeling of het pakken van een terrasje. Op ongeveer 30 minuten rijden liggen de Hanzesteden Zwolle en Kampen met allebei een mooie historische binnenstad. Voor de kinderen is Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg en de Orchideeënhoeve een geschikt uitje.

  Er zijn 4 huurfietsen aanwezig, deze kunnen tegen een meerprijs worden gehuurd om de prachtige waterrijke omgeving per fiets te verkennen. Meerdere fietsen te huur op aanvraag.

  De geschiedenis van vakantiehuis Ruigenhof

  De Ruigenhof was een oude Saksische boerderij uit de 17e eeuw. Om de boerderij bevond zich een grote boomgaard (de bongerd) met 350 bomen. Voor het vee was er een oude drinkpoel, ook wel, “de koele” genoemd. Op een zondagmorgen, eind oktober 1928, is de oude Saksische boerderij Ruigenhof helaas in vlammen opgegaan. Onder meer door de voorraad briketten op zolder heeft de boerderij wel een week gebrand. Alles was weg, de oorzaak van de brand is onbekend gebleven. Na een jaar bouwen was de nieuwe boerderij klaar. Deze was kleiner dan de oude. Voor de deel waar het vee stond, werd een dwars geplaatst woonhuis gebouwd. Het was niet mooi, maar werd uit praktisch oogpunt gebouwd om gerieflijk in te wonen. Nadat de familie Weijs jarenlang de Ruigenhof heeft bewoond, hebben de huidige eigenaren het pand in 2008 aangekocht en vervolgens sfeervol verbouwd en omgetoverd tot een luxe en comfortabel vakantiehuis.

  Waar ligt vakantiehuis Ruigenhof?

  Vakantiehuis Ruigenhof ligt aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden in een zacht glooiend landschap in het dorpje Sint Jansklooster. Sint Jansklooster ligt in de kop van Overijssel, tussen Vollenhove en Meppel, dichtbij de hanzesteden Zwolle en Kampen. Het vakantiehuis is goed bereikbaar via de A6, A28 en A32 en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Het vakantiehuis wordt vanwege de rust niet verhuurd aan groepen jongeren, studenten, voetbalteams enz.

 • Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *