Overnachten op Twents erfgoed

Erve Broam

, Agelo, Overijssel

In de Twentse buurtschap Agelo, nabij Ootmarsum, ligt een historische boerderij. Een sfeervolle en charmante boerderij waarvan het voorhuis is ingericht als vakantiewoning voor 14 personen. Een heerlijk plekje voor een familie- of vriendenweekend, midden in de natuur.

          Luxe locatie
 •   0-16 personen
 •   8 kamers
 •   16 bedden
 •   Agelo, Overijssel
 •   Vakantieboerderij in Twente
 •   Boerderij in werking
 •   Houtgestookte hottub
 •   Wellness in de achtertuin
 •   Weekend vanaf € 800,--
 • Sfeervolle vakantieboerderij in Twente

  In de Twentse buurtschap Agelo, nabij Ootmarsum, ligt een boerderij met traditionele Twentse uitstraling. De drie grote kappen bieden onderdak aan een modern melkveebedrijf, een educatieruimte en een unieke vakantiewoning voor 14 personen. Een heerlijk plekje voor een familie- of vriendenweekend, midden in de natuur.

  Erve Broam

  Op Erve Broam runnen Leo en Kristel Scholten Linde een modern melkveehouderijbedrijf. Het bedrijf telt 140 melkkoeien en 100 stuks jongvee en omvat ruim 70 hectare grond. Het bedrijf maakt gebruik van de traditionele Twentse bedrijfsgebouwen, maar ook van een moderne ligboxenstal, waar een melkrobot de melkkoeien melkt. Bijna alles in het bedrijf, van het melken tot het voeren van de kalveren, is computergestuurd en geautomatiseerd. De koeien van Erve Broam krijgen gras en maïs van eigen land. De familie Scholten Linde laat iedereen graag meegenieten van de prachtige omgeving waarin zij werken, daarom stellen zij het voorhuis van hun boerderij beschikbaar als sfeervolle vakantiewoning voor groepen. 

  7 kamers, grote tuin en hottub

  De vakantieboerderij bestaat uit een gezellige woonkamer, ruime keuken, zeven slaapkamers, twee ruime badkamers en drie toiletten. De vakantieboerderij is van alle gemakken voorzien met behoud van vele authentieke elementen. Naast de ruimtes binnen beschik je over een ruime tuin met terras en tuinmeubilair. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken op de trampoline, de kabelbaan, het duikelrek of diverse glijbanen. Als extraatje is er een houtgestookte hottub, voor de nodige ontspanning tijdens warme én koude dagen.

  Wellness in de achtertuin

  In de monumentale "Bakspieker" in de achtertuin (het huisje waar vroeger het brood werd gebakken) is een luxe wellnessruimte gevestigd, waar je kunt genieten van een heerlijke sauna, stortdouche, ligbad en alle daarbij behorende faciliteiten. Tussendoor kun je relaxen bij de houtkachel en je sluit je dag in stijl af in de houtgestookte hottub, onder het genot van een glas wijn en uitzicht op de reeën in het aangrenzende grasland... Genieten!

  Koeien melken, wandelen en fietsen

  De familie Scholten laat je graag kennismaken met hun moderne melkveehouderij. Tijdens je verblijf kan je je laten rondleiden door de boer of de boerin en leren hoe een koe melk produceert, hoe een melkrobot werkt en waar alle grote trekkers en machines voor bedoeld zijn. Ook erg leuk: volg een workshop koeien melken en neem een melkdiploma mee naar huis! Ook buiten het erf is vanalles te beleven: de omgeving van Erve Broam nodigt uit tot mooie wandel- en fietstochten langs grazende koeien, historische boerderijen en door de uitgestrekte bossen en natuurgebieden, zoals het Springendal en Het Stift.

  Erve Broam in Twente

  De historische boerderij Erve Broam ligt in de Twentse buurtschap Agelo, nabij Ootmarsum. Deze sfeervolle vakantieboerderij ligt op korte afstand van Hengelo, Enschede en Almelo.

  • 10
   Door:

   Beste familie, We hebben ons jaarlijkse vriendenweekend op erve Broam genoten. Jullie krijgen van mij een 10 voor gastvrijheid, een 10 voor de aankleding en de inrichting en een 10+ voor de hottub.

  • 9
   Door:

   Dit paasweekend weer heerlijk mogen vertoeven op Erve Broam. Het is ons net zo goed bevallen als vorig jaar... Vandaar dat we volgend jaar ook graag weer terugkomen!

  • 9.5
   Door:

   Hallo Erve Broam, we hebben weer een prachtig weekend gehad en komen volgend jaar graag weer terug. Kunnen we nu alvast de geboorte van een kalf bestellen? Ennuh, bedankt voor het toesturen van de vergeten jas..... Groet, namens ons allemaal.

  • 9
   Door:

   Dag lieve kristel en Leo, wat hebben we weer genoten. Af en toe leek het of we op wintersport waren, maar ook dan is het heel mooi bij jullie. Geweldige gastvrijheid en heerlijk de ruimte. De kinderen kunnen lekker spelen en vooral voetballen. Wij komen graag volgend jaar weer.

  • 9
   Door:

   Dag Kristel, Leo en de kinderen. We (groep Dijkstra) hebben weer een heerlijk lang weekend op jullie fantastische boerderij doorgebracht!

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *