Overnachten in een Rechthuis

Rechthuis van Zouteveen

, Schipluiden, Zuid-Holland

Overnachten in een Rechthuis uit 1651. Een kleinschalige groepsaccommodatie annex Bed & Breakfast in de prachtige omgeving van Midden Delfland. Geniet van Holland op z''n mooist tijdens een verblijf in deze 8-persoons groepsaccommodatie.

          Gemiddelde prijsklasse
 •   0-19 personen
 •   6 kamers
 •   19 bedden
 •   Schipluiden, Zuid-Holland
 •   Sfeervol vakantiehuis voor 8 personen
 •   Ook te boeken als Bed & Breakfast
 •   Gelegen in het prachtige Midden Delfland
 •   Ontdek de omgeving in een fluistersloepje
 • Overnachten in een Rechthuis

  In de nabijheid van steden als Den Haag, Rotterdam en Delft, midden in de Randstad, vind je een bijzonder Rechthuis in een groene wereld. Een eeuwenoud agrarisch cultuurlandschap waar je al wandelend of fietsend authentieke boerderijen, beschermde dorpsgezichten, zeldzaam laagveengebied en groene polders doorkruist. Dit gebied staat bekend als Midden Delfland, maar wij houden het op 'Holland op zijn mooist'. Hier hoor je de vogels fluiten, de kikkers kwaken in de sloot en geven de koeien in de wei je vriendelijk het nakijken...

  Bed and Breakfast met een bijzondere geschiedenis

  In het hart van dit groene veenweidegebied, direct aan de Vlaardingsevaart, bevindt zich een sfeervolle groepsaccommodatie annex Bed & Breakfast, voor 8 personen. Deze locatie dateert uit 1651 en was oorspronkelijk in gebruik als boerderij en herberg, maar ook als het Rechthuis van de vroegere gemeente Zouteveen. Voor administratieve zaken, zoals het aangeven van geboortes, huwelijken en stergevallen, moesten de inwoners van Zouteveen vroeger naar deze locatie waar een ruimte was ingericht voor de burgelijke stand. Na een ingrijpende verbouwing, waarbij alle authentieke kenmerken van dit Rijksmonument gelukkig bewaard zijn gebleven, is in 2011 de groepsaccommodatie geopend in zijn huidige vorm.

  Groepsaccommodatie of vakantiehuis voor 8 personen

  De accommodatie beschikt over een gezellige keuken, sfeervolle zitkamer en drie gastenkamers, elk met een eigen luxe badkamer. Op de begane grond vind je de Polderkamer, welke zijn naam dankt aan het prachtige uitzicht over de omliggende polder. De overige twee kamers bevinden zich op de eerste verdieping. De zeer ruime Vlietzichtkamer heeft een zithoek en twee extra bedden en is derhalve zeer geschikt als gezinskamer. Wanneer je de gehele locatie huurt kun je met maximaal 8 personen op deze locatie terecht. Het is daarnaast tevens mogelijk om te verblijven op basis van Bed & Breakfast.

  Rechthuis als trouwlocatie

  Wist je dat de sfeervolle groepsaccommodatie annex Bed & Breakfast ook zeer geschikt is als trouwlocatie? Voor een kleinschalige, intieme bruiloft tot 20 personen kun je uitstekend terecht in het voormalige Rechthuis, waar al vanaf de 19e eeuw huwelijken worden gesloten. Neem voor meer informatie over deze trouwlocatie contact op met de locatie-eigenaar via het contactformulier. 

  Ontdek de omgeving per fluisterbootje

  Met mooi weer is het heerlijk buiten vertoeven in de tuin of op het terras, met een prachtig uitzicht over het water en de polder. Voor de deur van het Rechthuis liggen sloepjes die ter plekke gehuurd kunnen worden. Een leuke manier om de prachtige omgeving te ontdekken!

  Ligging van het Rechthuis in Zuid-Holland

  Het Rechthuis ligt tussen Schipluiden en Vlaardingen, aan de Vlaardingsevaart in de provincie Zuid-Holland. Met de steden Den Haag, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis binnen handbereik biedt deze groepsaccommodatie naast rust, en ruimte ook volop mogelijkheden voor stads vertier.

  • 9
   Door:

   Prachtige locatie, hele nette ruimtes, heel goed verzorgd, schoon en zeer gastvrij. Zo werd ook het ontbijt met grote zorg verzorgd.

  • 9
   Door:

   We hebben enorm genoten van het verblijf in dit knusse, zeer nette B&B. Aan alles was gedacht! Comfortabele bedden, sfeervolle inrichting en een heerlijk ontbijt van de vriendelijke en gastvrije uitbaters. Extraatjes (beschikbaarheid van koffie in de keuken, verhuur van sloep en aanwezigheid VVV informatie ed) vonden we echt puntjes op de i. We overwegen zeker nog eens terug te komen.

  • 10
   Door:

   Komend vanaf de Veluwe hebben we genoten van een paar heerlijke dagen wind, water en weidsheid in de Zouteveense polder. De sfeervolle locatie, gelegen aan een schelppad pal naast het water, droeg bij aan het gevoel er 'even tussen uit' te zijn. De ontvangst en gastvrijheid van Marja en Jakob waren uitstekend. Een aanrader.

  • 9.5
   Door:

   De laatste week van oktober 2 nachten geboekt bij B&B Rechthuis van Zouteveen. Een prachtig historisch pand omringd door water. Meer Hollandser kan bijna niet. Mooi gerenoveerd historisch pand met oog en respect voor de authentieke details. Prachtige kraakheldere kamer met heerlijke bedden en een schitterende badkamer met groot luxe bad en heerlijke designdouche. Smaakvol gemeubileerd met antieke meubels. Flatscreen met mooi geluid ook nog. Vriendelijke gastvrouw in de persoon van Marja die elke wens vervult. Lekker copieus ontbijt. Koffie en thee zoveel je wilt. Mocht je je vervelen staat er ook nog een grote boekenkast voor je klaar. Doodstil 's nachts behalve een kwetterend eendje in de morgen. Perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Den Haag (!) en Rotterdam (Blijdorp)en natuurlijk Vlaardingen voor de ijzerkoekjes van Jan Boer! Kortom ook al zoek je hard niets op aan te merken! Misschien volgende zomer in het nieuwe vakantiehuis? Het waren prachtige dagen!

  • 10
   Door:

   Of het nu een weekend is met regen (tijdens ons eerste verblijf een maand geleden) of een weekend met schitterende dagen vol zon (ons tweede bezoekje), logeren in het vakantiehuisje blijft bijzonder! We nemen schitterende herinneringen mee en het huisje heeft een speciaal plekje in ons hart! Dank je wel voor de gastvrijheid.

  Schrijf een review
  • Mijn ervaring met deze locatie *